Görüş Bildir
Haberler
‘Hayatın Gerçeklerini Öğrensin’ Diye 5 Yaşındaki Kızının Harçlığından Kira Parası Kesen Anne

etiket ‘Hayatın Gerçeklerini Öğrensin’ Diye 5 Yaşındaki Kızının Harçlığından Kira Parası Kesen Anne

Kadijah Whomanity
12.02.2018 - 20:58 Son Güncelleme: 13.02.2018 - 13:22

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan Essence Evans isimli kadın Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tartışma yarattı. 5 yaşındaki kızına verdiği harçlığın bir kısmını kira ve ev giderleri için geri alan annenin bu yaklaşımı ana akım medyada yer aldı. Peki çocuklara hayatın gerçeklerini öğretmek için bir yaş sınırı var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Essence Evans, hem kızının maddi gerçekleri öğrenmesini istiyor hem de ondan kestiği bu parayı onun hesabında biriktiriyor.

Essence Evans, hem kızının maddi gerçekleri öğrenmesini istiyor hem de ondan kestiği bu parayı onun hesabında biriktiriyor.

Yani ufaklık aslında 18 yaşına geldiğinde 4.000 dolara yakın para biriktirmiş olacak.

228,000'den fazla beğeni ve 300,000 paylaşım alan gönderi şöyle başlıyor "5 yaşındaki çocuğuma kira ödetiyorum...

Kadın sunucularıyla ve muzip diliyle ünlü İngiliz TV programı Loose Women de konuya değindi ve sunucular fikirlerini beyan ettiler.

Panel konu hakkında ikiye ayrılmıştı, Nadia Sawalha çocuklardan kira alınmasının bu yaşta verilebilecek en iyi derslerden biri olduğunu savundu.

Günün konuğu Anna Richardson ise bu fikri 'aklının almadığını', hatta haberi ilk okuduğunda çok kızdığını anlatıyor. 

'O yaşta bir çocuğa, isterseniz bu 1 dolar mavi fillere, bu 1 dolar bilmem nereye gidecek diyin. Anlayamaz ki...' diyerek, bu yaşın kira ve hayatın gerçekleri anlayışı için fazla erken olduğunu savundu.

Facebook üzerinde paylaşımı görenler de ikiye ayrılmıştı diyebiliriz.

The Independert'in haberine göre birçok ebeveyn, bu uygulamanın çocukları geleceğe hazırlamak için harika bir fikir olduğunu yazdı. 

Öte yandan kimi takipçileri de, çocukların daha bu yaştan yetişkin sorumlulukları hakkında endişe etmemesi gerektiğini, çocukluklarını yaşamalarının önemli olduğunu savundu.

Financial Times'da kişisel finans uzmanı olarak yazaran Claer Barrett, cep harçlığının çocuklara ilerleyen yaşta karşılaşacakları para ve ekonomi algısını kazandırmak için dikkatli kullanılması gereken bir yol olduğuna inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Essence Evans isimli bu annenin şimdiki yaklaşımını bilemeyiz ama küçük kızı büyüdüğünde bu duruma çok sevinecektir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
789
191
102
47
39
27
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hafizeshn

Zaten kadın gereğinden fazla para veriyor bilerek. Çocuk 5 yaşında yani. Ona yetecek kısmını illa ki hesaplamıştır verdiği fazlayı alıp onun için biriktiriyo... Devamını Gör

Mert Batur

o daha cocuk . Sorumluluk ögrenecek yas veya durumda degil. 7 dolar verip 5 dolarini almak yerine direk 2 dolar verse cocuga o cocuk daha mutlu bir birey ola... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çocuk 10 yaşına gelince Ulusların Zenginliği ile Das Kapital okutup evde ufak çaplı bir serbest ekonomik piyasa yaratırlar artık. Çocuk eğer iyi hamle yapars... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bırakın 5 yaşındaki çocuk da öğrenmesin şu s..tiğimin hayatını ya. bi o zaman mutluydum o da böyle abirik gubirik uygulamalarla baltalansın istemezdim.