Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan Ülkeyi Ateşe Atıyor'

'Erdoğan Ülkeyi Ateşe Atıyor'

adem kara
23.05.2014 - 14:35 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 14:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkede artan kutuplaşmadan kaygılı olduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan'ın savaş tamtamları bu toplumu geriyor' dedi.

Türk Barolar Birliği’ni (TBB) ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan’ın 'Polise yönelik şiddete neden tepki gösterilmiyor?' yönündeki açıklamaları için 'Bir diktatöre özgü açıklama' dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Bir polis, kendi yurttaşına karşı silah kullanmamalı. Ölen kişi bir cenazede başsağlığı dilemek için cemevine giden bir kişi. Hiçbir olaya karışmamış. Başbakan’ın tek derdi kırılan cam ve çerçeveler' diye konuştu.

Polise yönelik şiddete de karşı olduklarını da söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Onların görevleri toplumda huzur sağlamaktır. Demokrasilerde protesto en doğal haktır. 1982 anayasasında bile bu en açık şekilde yazılıdır. Şiddete dönüşürse gösteriler polis müdahale eder ama silah kullanarak değil' dedi.

Ülkedeki ‘artan kutuplaşmaya’ işaret eden Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Türkiye’nin geleceğinden kaygılıyım. Biz Burakcan’a da Berkin’e de sahip çıkıyoruz. Ölen gencimize de polisimize de sahip çıkıyoruz' diye ekledi.

'Erdoğan toplumu geriyor'

Bir gazetecinin ‘Türkiye, Alevi-Sünni çatışmasına mı gidiyor?’ sorusuna Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Demokrasinin sağlıklı işlediği hangi ülkeye giderseniz gidin; Erdoğan'ı diktatör olarak görüyorlar. Siz belli davaların savcılığını üstlenir, gösteri hakkını kullananların üstüne polis kurşunuyla giderseniz, ölen insanlar yerine kapı çerçeveye üzülürseniz bu tutarlı bir davranış değildir. Böyle bir başbakanla ilk kez karşılaşıyoruz. Belli bir kesimden intikam almayı beynine yerleştirmiş bir başbakan. Üstelik sadcee kendi ülkesiyle değil, tüm dünyayla kavgalı. Biz yurtta barış, cihanda barış felesefesiyle yetiştik ama şimdi Erdoğan'ın savaş tamtamları b u toplumu geriyor.'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0