Görüş Bildir
Haberler
'Aldatabilirim Ama Aldatılmaya Gelemem' Diyen Bireylerin Mantığını Açıklayan Araştırma

'Aldatabilirim Ama Aldatılmaya Gelemem' Diyen Bireylerin Mantığını Açıklayan Araştırma

Rinascita
05.05.2017 - 14:16

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre aldatmak ilişkinin sonunu getirmek zorunda değil; özellikle de aldatan sizseniz. Gelin bakalım seksologlar insanların bu kadar iki yüzlü olması hakkında neler söyleyecek. Haberin detaylarını sizler için Broadly'den derledik.

Kaynak: https://broadly.vice.com/en_us/articl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda yapılan bir araştırmada, genç Amerikalıların konu aldatmaya gelince fazlasıyla iki yüzlü olabildiği ortaya çıktı.

8.000'den fazla katılımcının anket sonuçlarına göre araştırmacılar partnerlerinden başkasıyla cinsel ilişkiye giren, bunu da bir sır olarak tutan kadın ve erkeklerin ilişkilerine devam ettiklerini; fakat aynı şeyi partnerlerinin yaptığını öğrenince ilişkiyi bitirmeye daha meyilli olduklarını ortaya çıkardı.

Social Science Research'de yayımlanan araştırma ihanet veya ilişki dışı cinsel deneyimin ne sıklıkla olduğunu öğrenmeyi amaçladı.

Bunun için de Penn State araştırma ekibi 1994 yılında 20lerinde ve 30larında olan bir grup yetişkin üzerinde yapılan yetişkin sağlığına dair verileri de kullandı. 

Araştırmacılar ayrıca aldatan ile aldatılan olmak arasında herhangi bir fark olup olmadığını da anlamak istediler. 'Partnerinin başka bir cinsel ilişki içerisinde olduğunu bilmek ile partnerinden başka biriyle cinsel ilişkiye giren kişi olmak ilişkiyi sonlandırmak konusunda aynı sonucu vermiyor.'

Evli veya birlikte yaşayan çiftlerin çeyreği partnerlerinin, kendilerinin veya hem partnerlerinin hem de kendilerinin başka bir cinsel ilişkileri olduğunu söylediler.

Erkekler kendi ilişkilerini itiraf etmeye daha meyilli iken, kadınlar partnerlerinin ilişkilerini söylemeye daha meyilliler. 

Araştırmacılar ayrıca aldatan kişilerin birçoğunun, partnerlerinin bilgisi olmadan nasıl aldatabileceklerini öğrendiklerini keşfetti. 'Kadınların %10'u aldattıklarını bildirirken, erkeklerden %5'i partnerlerinin aldattığını söyledi. Aynı şekilde erkeklerin %13'ü aldattıklarını bildirirken, kadınların %8'i partnerlerinin aldattığını söyledi.'

İnsanlar aldatan olmayı, aldatılan olmaya tercih ediyor gibi duruyor.

İşin garip yanı araştırmalara katılan erkekler de kadınlar da ilişkide sadık kalmanın başarılı bir evlilik veya ciddi bir ilişki için önemli olduğunu söylediler. İhanetin başarılı bir evlilikte veya uzun süreli bir ilişkide önemini oylamaları istediğinde, kadınlar 10 üzerinden 9.84; erkekler 10 üzerinden 9.68 verdiler.

Seksolog Dr. Jill McDevitt sonuçlara şaşırmadığını, erkeklerin aldattıklarını bildirme konusunda yapılan daha önceki çalışmalarda da benzer sonuçlar aldıklarını söyledi.

Ayrıca bir partnerin başka bir cinsel ilişkisinin olması ilişkide sorun yaşanmasına daha elverişli bir ortam hazırlıyor. McDevıtt'e göre partnerler 'Eğer partnerim beni aldatırsa, bu durum onun berbat bir insan olduğunu gösteriyor ve bu ilişki bitmiştir. Fakat ben onu aldatırsam bu partnerim benim için uygun olmadığından, o anlık kapılmadan ötürüdür ve bir seferlik bir hatadır.' şeklinde düşünüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Aldatmak, var olan bir ilişkinin bitmesine sebep olabilir veya zaten sorunlu ilişki yaşayan mutsuz partnerler de cinsel yakınlığı başka bir yerde arıyor olabilirler."

Penn State araştırmaları, her dört insandan birinin aldattığını da öne sürmüyor elbette. Sadece aldatanlar arasında var olan psikolojik bir durumdan bahsediyorlar.

'Katılımcılar açık ilişki içerisinde olup olmadıklarını veya çok eşli olup olmadıklarını, eş değiştirip değiştirmediklerini, aldatma veya ihanet üzerine dayalı olmayan anlaşmaya dayalı bir ilişki dışı cinsel hayatları olup olmadığını ve herhangi bir şekilde cinsel bir hastalık taşıyıp taşımadıklarını söylemediler.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
5
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Luna

Sadık kalamayan erkekleri kendi gibi sadık kalamayan kadınlara vereceksin geniş geniş yaşayacaklar beraber.

ybnc

Aldatıyorsan,aldatılınca bir şey demeye hakkın yok.Bir de bunun kadın-erkek durumu var.Erkek aldatınca zampara,kadın aldatınca o...

norveclitalyan

Aldatacağınıza gidin ayrılın daha iyi amk azıcık sadık olun ..