Görüş Bildir
Haberler
'Aile Bakanlığı Gülen Cemaati'ni '111' Koduyla Fişledi' İddası

'Aile Bakanlığı Gülen Cemaati'ni '111' Koduyla Fişledi' İddası

Batuhan
14.09.2014 - 12:50

AKP’nin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası ‘paralel’ ilan ettiği Gülen Cemaati’ne yönelik fişleme iddialarına bir yenisi eklendi. Aile Bakanlığı’nın Cemaat’le ilişkisi olduğunu düşündüğü personeli ’111′ koduyla işaretlediği öne sürüldü.

Zaman gazetesinin Bayram Kaya imzasıyla manşetten duyurduğu haberde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda kurulan ve bakanlık müsteşar ve yardımcıları tarafından oluşturulan özel bir ekibin fişleme listelerinde ‘kod’ kullanmaya başladığı iddia edildi.

Buna göre yolsuzluk soruşturmalarının ardından bizzat Tayyip Erdoğan’ın ‘inlerine gireceğiz’ diyerek ‘cadı avı’ başlattığı Gülen Cemaati’ne mensup olduğu düşünülen isimler listede ’111′ koduyla işaretlendi.

Bakanlığın kendi personeline yönelik ‘fişleme’ uygulaması Gülen Cemaati’yle sınırlı kalmadı. Zaman’ın ulaştığı ve ‘fişleme notu’ olarak paylaştığı belgelerde şu ifadeler yer alıyor: “İ.U: Doğuştan engelli. A.D: Sorunlu bir yapısı var. H.Y: Liyakatsiz. Z.S.Ö: Sami Ramazanoğlu Efendi Vakfı’na bağlılığı var. M.C: Emrullah İşler ile irtibatlı. M.İ: Dedikodu yapan bir kişi. H.B: AKP aleyhinde olumsuz ve çirkin yorumları var. M.A: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeğeni ile evli.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/gulen-cemaati...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0