Görüş Bildir
Haberler
'4,5G İhalesi Öncesi Telefon Faturalarına Zam Gelebilir'

'4,5G İhalesi Öncesi Telefon Faturalarına Zam Gelebilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

MOBİSAD uyardı: İşletmeciler, 4,5G ihalesinde ve sonrasında yapacakları yatırımlarda harcayacakları paraların geri dönüşümünü sağlayabilmek için abone faturalarına zam yapmak zorunda kalabilir

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 26 Ağustos'ta yapılacak 4,5G ihalesinde işletmecilerin, harcayacakları paraların geri dönüşümünü sağlayabilmek için abone faturalarına zam yapmak zorunda kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Yeni şartnamenin 4,5G ve 5G'yi hedeflemesinin gayet olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ekşi, 5G hazırlığını sadece alt yapı/donanım alanlarıyla sınırlamayarak, aynı zamanda 4,5-5G altyapısına uygun katma değerli hizmetler ve ürünler üreterek, dünyaya ihraç edilmesi gerektiğini bildirdi. Ekşi, bunun için de gençlerin mobil yazılım alanında çalışmalar yapmaya teşvik edilmesini ve desteklemesini istedi.

İşletmecilerin, 26 Ağustos'ta yapılacak ihale ve sonrasında yapacakları yatırımlarda harcayacakları paranın çok ciddi bir meblağ teşkil edeceğini kaydeden Ekşi, harcanan bu paraların geri dönüşümünü sağlayabilmek için abone faturalarına zam yapmak zorunda kalınabileceğini kaydetti. Ekşi, 'Bunun kısmen önüne geçebilmek için, şartnamede yer alan bazı alanlarda operatörlere ortak yatırım yapma zorunluluğunun kapsamını ülke geneline genişletilerek kaynak israfı engellenmeye çalışılmalıdır' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın