onedio
Görüş Bildir
Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Akıllara Durgunluk Verecek 25 Uzay Keşfi
James Webb uzay teleskobu, evren hakkında daha derin bir anlayış sağlayarak uzay keşfini bir sonraki seviyeye taşıdı. Bu haberlerin birçoğu medya ilgisini çekiyor olsa da, hâlâ göz ardı edilen birçok uzay tuhaflığı var. Çayınızı alın ve uzay şapkanızı takın. Dış gezegenlerden uzak yıldız sistemlerine kadar daha önce muhtemelen duymadığınız bu 25 şaşırtıcı uzay keşfiyle yörüngeye çıkalım!
Kuru İklimin İnsan Evrimine Etkisi Nedir?
Çevre, insanın evrimini etkileyen önemli faktörlerden biridir. İklimler tarih boyunca birçok insanı etkilemiştir. Kuru iklimde insanın uyum sağlaması, biyolojisi, davranışları ve yetenekleri gibi birçok önemli faktör değişiklik göstermiştir. Bulunduğu çevreye ve şartlara göre şekillenmek zorunda olan insanı kuru iklim nasıl etkiledi hep birlikte bakalım.
Dinozorların Nesli Nasıl Tükendi?
Dinozorlar yaklaşık 165 milyon yıl boyunca Dünya'ya hakim oldular. Tahmini 65 yıl önce dinozorların neslinin tükenmesine sebep olan felaket oldu. İşte bu canlılar ölümle nasıl karşılaştılar?
Reklam
Demir Neden Isıtılınca Kızarır?
Demir, periyodik tabloda Fe sembolüyle temsil edilen bir metal elementidir. Kimyasal olarak Fe2+ ve Fe3+ iyonları şeklinde bulunur. Dünya'nın kabuğunda en yaygın bulunan elementlerden biridir ve birçok endüstriyel uygulamada geniş çapta kullanılır. Bunların yanı sıra, ısıtılan demirin neden kızardığına dair bazı bilimsel açıklamalar bulunmaktadır. Biz de bu içerikte sizlere önce demirin yapısını tanıtacağız ve daha sonra ısıtılan demirin neden kızardığını açıklayacağız.
Doktor Camillo Golgi Kimdir ve Bilim Dünyasına Katkıları Nelerdir?
Camillo Golgi (1843-1926) İtalyan bir tıp doktoru ve histologdur. Tıp dünyasında ise sinir sistemi ve hücre biyolojisi alanlarındaki önemli çalışmalarıyla tanınmaktadır. Biz de bu içerikte sizlere Camillo Golgi'yi tanıtacak ve bilim dünyasına kazandırdıklarından bahsedeceğiz.
Reklam
Dinozorların Tüyleri Var mıydı?
Tüyler, ilk başta theropodlar olarak bilinen dinozor grubunda evrimleşmiştir. Bu theropodlar, dinozorların tüy geliştirmesi için adaptasyona sahiptir. İlk başta uçmak için kullanılmasa da teşhir ve ısı gibi görevlerde kullanılmıştır.
Klorlu Suda Yüzmek Cilde Zarar Verir mi?
Yüzme, hem sağlığı canlandıran hem de eğlenceyi sağlayan çoğu kişinin severek yaptığı bir spordur. Fakat, havuz suyunda bulunan klorun cilt mikrobiyomuna etkisi ise merak konusu olmuştur. Cilt mikrobiyomu, ciltte bulunan bakteriler, mantarlar ve virüslerin tamamına denilir. Bu mikroorganizmaların ciltte bulunması, cilt sağlığı ve korunması için önemlidir.
Işığın Hızı Ne Kadardır? 500 Yıl Önceki Yıldızın Işığı Neden Şimdi Görünüyor?
Evrenin bir hız sınırı vardır ve bu sınıra ışık hızı denir. Fizik yasalarına göre hiçbir şey ışıktan daha hızlı değildir. Şimdiye dek üretilmiş olan en hızlı uzay aracı bile bu hız sınırını geçme kapasitesine sahip değil ve görünüşe göre olacağa da benzemiyor. Peki ışığın hızı tam olarak nedir ve ışık neden bu kadar hızlıdır? Gelin birlikte öğrenelim. 👇
Reklam
Eğer Yarın Dünya'daki Tüm Sular Çekilseydi Ne Olurdu?
Susuz bir hayat düşüncesi kulağa felaketlerin habercisiymiş gibi geliyor değil mi? Tam olarak da öyle. Zira su dünya üzerinden yok olduğu anda ekonomik ve ekolojik başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirirdi. Öyleyse, suyun sadece bir anlığına dünyadan yok olduğu bir senaryo hayal edelim ve olacakları izleyelim...
Reklam
Nükleer Afet Durumunda Neler Yapılması Gerek? Olası Bir Nükleer Saldırıda Dikkat Etmeniz Gereken 25 Tavsiye
Son yıllarda, biliyorsunuz ki insanlığın başına birçok farklı felaket geldi. Savaşlar, seller, salgın hastalıklar, yangınlar derken geçtiğimiz Şubat ayında ülkemizde yaşanan deprem felaketiyle sarsıldık. Tüm bu felaketlere, siviller olarak elimizden geldiğince hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. Peki, son zamanlarda küresel bir endişe haline gelen nükleer saldırı konusunda ne kadar bilgiye sahibiz? Olası bir nükleer patlamada neler yapılmalı? Cevapları içeriğimizde👇
Reklam
İnsan Beyni Hakkında Önceden Duymadığınız 20 Şaşırtıcı Gerçek
Genellikle 3 kiloluk bir kütleye sığdırılmış bir süper bilgisayara benzetilen insan beyni, bir doğa mühendisliği harikasıdır. Nöronlar ve sinapslardan oluşan karmaşık labirenti düşüncelerimizin, hayallerimizin ve duygularımızın özünü taşır. Gelin heyecan verici bir yolculuğa çıkalım ve kafatasımızın içinde taşıdığımız bu mucize hakkında 20 şaşırtıcı gerçeği keşfedelim.
Ay'a İnilmediğini İddia Eden Komplo Teorilerini Çürüttük!
21 Temmuz 1969 yılında Ay'a ilk inişin gerçekleşemesi ile insanlığın kaderi değişti. Faket bazı gruplar bunun aslında büyük bir oyun olduğuna dair birçok teori öne sürdü. Gerçekte ise bu teorilerin oldukça basit açıklamaları var. Gelin en popüler 10 teoriyi kolaylıkla çürütelim.
Reklam