Görüş Bildir
Natürmort Resimlerde En Sık Kullanılan 10 Sembol
Hiç bir resme bakıp neden bazı nesnelerin dahil edildiğini merak ettiniz mi? Sanatın gücü sadece güzelliğinde değil, aynı zamanda karmaşık fikirleri ve duyguları iletme yeteneğinde yatar. Özellikle, Türkçe'de 'Natürmort Resimler' olarak bilinen natürmort sanatı, genellikle yüzeyinin altında zengin anlam katmanları gizler. Hadi gelin bu sanatta en çok kullanılan 10 sembole bakalım.
Bildiğiniz Tüm Yasaları Unutun! Takyonlar Geliyor…
Bilim insanlarından Diyarbakırlı Ramazan abimize kadar (Çok farklı bir karakter. Denk gelmediyseniz arama motorundan bulup dinlemenizi tavsiye ederim.) adını sıkça duyduğumuz şu takyonları tanıyalım mı biraz?Lakin başlı başına zor bir mevzu.Bu sebepten madde madde sorularla gidelim derim.
Reklam
Muramasa Katana: Japon Kılıcının Arkasında Yatan Kan Donduran Efsaneler
Japonya dünyanın en ünlü kılıcı Katana'ya sahip olmasıyla tanınır. Ancak korkunç efsaneleriyle tanınan Muramasa Katana adlı bir kılıç daha vardır. Gelin samurayları akıllarını kaybetmesine, talihsizliklere ve hatta shogunluğun çökmesine yol açan bu kılıcın gerçeklerini inceleyelim.
RY X’in 13 Şarkısı İle Indie Folk Yolculuğuna Çıkalım!
etiket
Indie folk müzik, içinde doğallığı, samimiyeti ve duygusal derinliği barındıran özgün bir tür olarak bilinir. Bu türdeki müziği sevenler için RY X'in şarkıları, gerçek bir indie folk yolculuğuna çıkmak için karşımıza çıktı. Sahne adıyla RY X ama gerçek adı Ry Cuming, Avustralyalı bir müzisyen ve şarkı yazarıdır. Müzik hayatına Pearl Jam ve Jeff buckley gibi ünlü isimlerden ilham alarak başladı. Kendine özgü vokalleri ve minimal tınıları ile tanınan RY X, icra ettiği müzikte içsel bir huzur ve derinlik yaratmayı başarıyor. Kemerleri bağlayın, çünkü RY X'in 13 şarkısı ile indie folk yolculuğuna çıkıyoruz!
Reklam
Reklam
Reklam
Beyin Cerrahı Türker Kılıç: Yoksulluk İnsan Ömrünü Kısalttığı Gibi Beyin Gelişimini de Olumsuz Etkiliyor
Ünlü beyin cerrahı Türker Kılıç, yoksulluğun insan ömrünü kısalttığına dikkat çekerek, bu durumun aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkilediğini belirtti. Kılıç, bu konudaki görüşlerini, herkesin merak ettiği ve üzerinde durduğu bir konuya ışık tutarak paylaştı. Gelin Kılıç'ın paylaşımlarına birlikte bakalım.Kaynak: Türker Kılıç
Reklam
Türkiye’de Muhteşem Güzellikte Olmasına Rağmen Çoğu İnsanın Bilmediği Birbirinden Değerli 15 Ören Yeri
Türkiye, doğal ve tarihi güzelliklerin eşsiz birleşimiyle dolu bir ülke. Ancak maalesef bu benzersiz güzelliklerin çoğu, genellikle göz ardı ediliyor veya bilinmiyor. İşte karşınızda büyüleyici güzellikleri ve değerleriyle Türkiye'nin en az bilinen 15 ören yeri. Listemizde bulunan ören yerlerinin her biri, Türkiye'nin muhteşem güzelliklerini keşfetmek isteyenler için ideal bir rota oluşturuyor. Şimdiden keyifli seyahatler!
Evrimsel Ağın İpuçlarını Oluşturan Sinapomorfi ve Diğer İlginç Yapısal Özellikleri
Sinapomorfi, bir taksonomik grubun üyelerinde bulunan ve bu grubu diğerlerinden ayıran ortak özellikleri ifade eder. Bu özellikler, grubun ortak atasından miras alınmış ve evrimsel süreçlerle korunmuş olan özelliklerdir. Dolayısyla sinapomorfi, evrimsel ağaçların oluşturulmasında ve taksonomik grupların doğru şekilde sınıflandırılmasında kullanılan önemli bir terimdir. Biz de bu içerikte sizlere sinapomorfinin ne olduğunu açıklayacağız.
Bir Nevi Bilinçsiz Gezinti Olan Uyurgezerlik ve Bu Durumun Ortaya Çıkma Nedenleri
Uyurgezerlik, uyku sırasında kişinin otomatik olarak ayağa kalkıp hareket etmesi durumudur. Bu durum genellikle hafif uyku evrelerinde ortaya çıkar ve uyandığında kişi olayı hatırlamaz veya sınırlı bir şekilde hatırlar. Uyurgezerlik genellikle çocukluk döneminde başlar, ancak yetişkinlerde de görülebilir. Genellikle de kendiliğinden geçici ve zararsız bir durumdur, ancak bazı durumlarda tedavi gerekebilir. Biz de bu içerikte sizlere uyurgezerliği açıklayacak ve hangi etkenlerin bu duruma sebep olduğu hakkında bilgi vereceğiz.
Yaşlılıkta Beynin Gücü Nasıl Artırılır?
etiket
Prof. Dr. Tayfun Uzbay, ülkemizin en değerli ve evrensel bilim insanlarından biri. Tıbbi farmakoloji alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla alana ışık tutan ve yazdığı çok değerli kitaplara “okumayı” fazlasıyla hak eden bir yazar aynı zamanda. Tayfun Hocam’dan söz ederken kendisine ve gıyabında hep “okurun bol olsun” derim. En nihayetinde bu dileğimi buradaki, Onedio Yazio’daki köşeme taşımaya karar verdim ve kendisinin izni ve katkısıyla bir dizi halinde Hocam’ın son kitabı ve arka kapağını yazmaktan gurur duyduğum İnsanlar ve Yanılgılar kitabından bazı bölümleri sizle paylaşmaya başlıyorum.
Reklam