Görüş Bildir
Haberler
Yusuf Yerkel 'Olmayan' Bir Görevden Alınmış...

Yusuf Yerkel 'Olmayan' Bir Görevden Alınmış...

adem kara
28.05.2014 - 15:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma’daki maden faciasında Somalı madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in görevden alınmadığı öne sürüldü.

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma’daki maden faciasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiği gerekçesiyle madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen ve 21 Mayıs’ta görevden alındığı belirtilen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in görevden alınmadığı öne sürüldü.

T24′ten Tahir Alperen’in haberine göre, Kamuda Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı şeklinde bir kadro bulunmadığı ve Yerkel’in kadrosunun Başbakanlık Müşaviri olduğu ve bu kadroyu koruduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca Yerkel’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezilerine katılmaması yönünde karar alınarak Başbakanlık’taki kadrosunun korunduğu öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs tarihindeki Soma ziyareti sırasında Soma Adliyesi önünde Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, Somalı madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmelemişti.

Yerkel tekme attığı görüntülerden sonra “Soma’da 14 Mayıs tarihinde yaşanan hadise, beni derinden üzmüştür. O gün yaşadığım bütün provokasyonlara, maruz kaldığım hakaret ve saldırılara rağmen sükunetimi muhafaza edemediğimden dolayı üzgünüm” diye açıklama yapmıştı.

Yerkel, yaşanan olayın ardından hastaneden 7 gün iş göremez raporu almıştı.

İMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/05/28/yu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0