Her biri renkli, özgün yazarlar. Sesleri farklı… Liste uzun… Aralarında Zülfü Livaneli, Bekir Ağırdır, Ayşegül Çoruhlu, Aslı Perker, Selahattin Duman, Doğu Yücel, Elif Ergu, Elif Tanrıyar, Devrim Devecioğlu, Çağrı Mert Bakırcı, Levent Erden, Cem Say, Levent Ertem, Şemsa Temizsel ve Zeynep Miraç gibi isimler dikkat çekiyor.
6-Uzmanlık Var: Düzenli yazmasa da her hafta farklı isimler boy gösteriyor. Renk katan, zihin açan dünya çapındaki uzmanlar arasında Daron Acemoğlu, Kemal Derviş, Mehmet Toner ve Gökhan Hotamışlıgil’i sayabiliriz.
7-Karamsarlık Yok: Hoş bir denge var satır aralarında… Acı gerçekleri okurken dahi hep bir çareye denk geliyor insan. Zülfü Livaneli’nin bu haftaki yazısını bitirdiği cümle ışık tutuyor gazeteye: “Umutluyum, çünkü umutsuz olanın atı koşmaz!”
8-Evrensellik Var: Gazeteyi okurken Türkiye gerçeklerinin ötesine geçip dünya vatandaşı hissediyor insan kendini. Orta sayfalarda Financial Times’dan yapılan çeviriler farklı pencereler açıyor.
9-Eksiği Yok: Magazin ve siyasetin yanında üçüncü büyük uyuşturucu futbol da yok. Benim açımdan önemli eksikler değil bunlar, aksine gazeteyi beğenme sebeplerim… Spor sayfalarının eksikliği bazı okurların tepkisini çekse de gazete şimdilik duruşunu değiştirmiyor.
10-Fazlası Var: Günün gerçeklerine göre bir çatı kurulmuş durumda. An itibariyle 3-4 sayfanın pandemiye, 5-6 sayfanın ekrana ayrılması rahatsızlık vermiyor. Hayat normale döndüğünde ekran sayfalarının bir kısmının sinema, tiyatro ve sahne sanatlarına; pandemi sayfalarının da bilime, sağlıklı ve mutlu yaşama dönüşeceğinden şüphem yok.
Yazıyı tamamlarken arkadaki önemli ismi anmayı ihmal etmeyelim ve ülkemize nice gazete kazandırmış değerli Zafer Mutlu’ya teşekkür edelim.
Biz Oksijen’i sevdik. Uzun ömürlü olsun.
Twitter
Linkedln
Yorum Yazın
Hemen aklıma 1997' de kısa bir dönem yayınlanan Gazete Pazar geldi. Sadece Pazar günü çıkardı ve 7 ana konu üzerinde eklerden oluşurdu. Fikir de uygulama da ... Devamını Gör