Görüş Bildir
Haberler
Yeni Nesil Kontakt Lenslerle Stilinizi Yeni Bir Boyuta Taşıyın!

Yeni Nesil Kontakt Lenslerle Stilinizi Yeni Bir Boyuta Taşıyın!

Kontak lens kişilerin yaşadıkları görme problemlerinin etkilerini azaltmak için kullanılan medikal aparatlardır. Kişinin yaşadığı ve görmesini olumsuz kılan sağlık sorununa yönelik olarak farklı numaralarda üretilen kontak lenslerin kullanımı her geçen gün artmaktadır. Kullanımının her geçen gün artmasındaki belli başlı nedenler yer alır.

Kullanımını arttıran en belli başlı neden, insanların yaşadıkları göz bozukluklarında, gözlük kullanımına nazaran daha estetik durmalarıdır. Lensler, göz bebeğini çevreleyen bir yapıya sahiptir ve kişinin, fiziksel görünümü ile ilgili belirgin bir etkiye sahip değildir. Bu nedenle gözlük kullanımına göre dış görünüme etkisi çok daha azdır. İfade edilen özellik açısından bakıldığında pek çok kullanıcı estetik bir kaygı ile kullanımını tercih eder.

Lens kullanımının artmasının bir diğer nedeni de kolay kullanımıdır. Gözlüğe nazaran, bedensel aktiviteleri hiçbir şekilde kısıtlamaması açısından tercih edilir. Özellikle sportif aktivitelerin gerçekleştirilmesinde numaralı gözlüklerin kullanımı, gözlük askısı yardımıyla sağlanır. Bu da gözlüğün kişinin hareket kabiliyetini kısıtlaması anlamına gelebilir. Ancak kontak lenslerde böyle bir durum söz konusu olmaz. Aksine gün boyu gözde kalabilen ve kişinin hareket kabiliyetini kısıtlamayan medikal aparatlar arasında yer almaktadır.

Gözlük kullanımına oranla tercih edilmesinde etkili olan nedenlerden biri de, kişilerin dış görünüşlerini tamamlayıcı bir unsur olarak kullanılabilmesinden kaynaklanır. Dolayısıyla farklı bir göz rengine sahip olmak isteyen kişiler, farklı renk seçenekleri bulunan kontak lensler ile istedikleri göz rengine sahip olabilirler. Renkli lenslerin göz problemlerinin etkilerini azaltmaya yönelik olan numaralı formları da bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kontak Lens Günde Kaç Saat Takılır?

Kontak Lens Günde Kaç Saat Takılır?

Kontak lenslerin, kullanıcıların tercihlerine, doktor inisiyatifine ve üretim özelliklerine göre farklı kullanım süreleri bulunmaktadır. Gözde kalma süresi, söz konusu olduğunda, doktorun önerisi ilk adımdır. Aksi bir üretim özelliğine sahip değilse, bir lensin önerilen kullanım süresi 13 ila 14 saattir. Günün 13 ila 14 saatlik bir kısmı boyunca gözden çıkarılmadan kullanılabilmektedir.

Sonuç itibariyle insan gözü ile biyolojik açıdan uyumlu bir tasarıma sahip olmakla birlikte insan bedenine ait olan bir organ olmadığı unutulmamalıdır. Dolayısıyla kullanım süresi sonunda, gözden çıkartılması gerekmektedir. Bu sayede hem gözlerinizin doğal bir biçimde dinlenmesi sağlanabilir hem de bir sonraki gün de herhangi bir sağlık sorunu yaratmadan kullanılabilmesi için, steril hale getirilmesi olanaklı olur. Kullanım sonrasında kutusunun içerisinde bulunan solüsyonda bekletilmelidir. Solüsyonları içerik olarak, hem temizlenmesini hem de korunmasını sağlayabilecek özelliktedir.

Kontak Lens Göz Problemlerini Düzeltir mi?

Kontak Lens Göz Problemlerini Düzeltir mi?

Kontak lens, pek çok göz bozukluğu için kullanılabilmektedir. Kişinin gündelik hayatını sekteye uğratabilecek, yaşam kalitesini düşürebilecek, göz kusurlarının düzeltilebilmesi için kullanılabilir. Bu göz problemlerinden bazıları;

  • Miyopi

  • Astigmatizma

  • Hipermetropi

  • Presbiyopi

  • Çeşitli kornea sorunlarıdır.

Lenslerin, kişi tarafından kullanılabilmesi için, doktor tarafından önerilmesi ve reçete edilmesi gerekmektedir. Kişilerin kendi inisiyatifleriyle alıp kullanması kesinlikle önerilmez. Aksi takdirde göz sorununun çözümü yerine, göz bozukluğunun daha da ilerlemesi söz konusu olabilir. Ayrıca doktor önerisi ile alınıp kullanılmayan kontak lens seçenekleri göz tabakasına zarar vererek geçici ya da kalıcı görme kaybına neden olabilir.

Kimler Kontak Lens Kullanamaz?

Kimler Kontak Lens Kullanamaz?

Oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu işlevsel araçların belli başlı özelliklere sahip olan kişilerce kullanılması sakıncalı olabilir. Lens kullanımı söz konusu olduğunda sakıncalı olarak görülen gruplardan biri de çocuklardır. Çocuklar, yetişkin bir insanın kullanım esnasında gösterdiği hassasiyeti gösteremeyebilir. Gün içerisinde ve gün sonunda uygun kullanım koşulları yaratılmazsa, faydadan çok zararlı olabilir. Dolayısıyla hem kullanım kolaylığı hem de hijyen açısından çocuklar için belli bir yaş sonrasında kullanımı önerilmektedir. Bu öneri, de mutlaka hekim tarafından yapılabilir. Ayrıca,

  • Spor yapan kişiler

  • Yüksek sıcaklığa sahip ortamlarda çalışanlar

  • Saman nezlesi olan kişiler

  • Alerjik reaksiyonlar göstermeye müsait olan kişiler

  • Göz kuruluğu olan kişiler

  • Göz kırpma reflekslerini tam olarak yerine getiremeyen kişiler

  • Klima olan bir ortamda uzun süreli çalışmak durumunda kalanların kontak lens kullanması sakıncalı olabilmektedir ve bu nedenle uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Yıl içinde yaptırdığınız düzenli göz kontrollerinde doktorunuza lens kullanımı için danışmayı unutmayınız. Doktorunuz size en uygun lensi ve lens kullanımı hakkında detaylı bilgiyi verecektir.

Görünümünüzü ve görüşünüzü Lens Optik ile Yeniden Tanımlayın! Sizleri en kaliteli lens seçenekleri ve uzman hizmetimizle buluşturuyoruz. Net görüş ve tarzınız için hemen ziyaret edin, Lens Optik farkını yaşayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın