onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Yeni Girişiminizde Kriz Planlaması İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Yeni Girişiminizde Kriz Planlaması İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Begüm
17.09.2022 - 16:12

Kriz yönetimi hayatın ve işin her noktasında oldukça büyük önem taşır. Doğru bir şekilde krizleri yönetip üstesinden gelmek sizin hem işinizi kolaylaştırır hem de daha fazla gelişmenizi ve büyümenizi sağlar. Özellikle girişiminizde karşılaşabileceğiniz krizler ile başa çıkabilmeniz oldukça önemlidir. İşte girişiminizdeki krizlerle başa çıkmanızı sağlayacak noktalar bu içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Önceden olası riskleri tanımlayın.

Daha önceden adım atmak hem işinizi kolaylaştıracak hem de nelere dikkat etmeniz gerektiğini öne çıkaracaktır. Bundan dolayı önce karşı karşıya kalabileceğiniz riskleri tanımlayın. Siber saldırılar, güvenlik açıkları gibi farklı alanlardaki riskleri tanımlayın ve sıralayın.

2. Eylem planı belirleyin.

Tanımladığınız riskler ile karşı karşıya gelme durumunuzda uygulayacağınız bir eylem planı oluşturmak sizin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

3. Eylem planınızdaki kişileri ve kaynaklarınızı oluşturun.

Bir eylem planı oluşturmak kadar içerisine hangi kişileri ve kaynakları koyduğunuz da önemlidir. Bundan dolayı olası bir durumda bu eylem planında kilit rol oynayabilecek kişileri belirleyin.

4. Kendi içinizde kriz birimi oluşturun.

Yöneticiler ile birlikte halkla ilişkiler uzmanlarının ve hukuk danışmanları, sigortacılar ve avukatların da yer aldığı bir kriz birimi oluşturarak kendinizi hazırlayabilirsiniz.

5. Hedef kitlenize hitap edecek mesaj belirleyin.

5. Hedef kitlenize hitap edecek mesaj belirleyin.

Olası bir krizde paydaşlarınız ve müşterileriniz ile iletişime geçmeniz gerekir. Böyle bir durumda vereceğiniz mesajları önceden belirleyin. Nasıl ve ne şekilde mesajı ileteceğinizi de kararlaştırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kriz dönemi için bir sözcü belirleyin.

Kriz dönemlerinde tek bir kişinin iletişim kurması ve konuşması daha iyi olacaktır. Kriz birimini oluşturduktan sonra olası bir kriz döneminde şirketi temsil edecek sözcüyü belirleyin ve onu bu alanda eğitin.

7. Kriz yönetimi için gözlemleyin.

Olası bir sorun ile karşılaştığınızda önceden hazırladığınız kriz planlarını hayata geçirmeden önce bir süre gözlemleyin ve bekleyin. Ani hareket etmek yerine gerçekten zaman içerisinde izleyerek ilerleyin.

8. İyi bir iletişim ağı oluşturun.

Kriz döneminde en önemli şey kişilerin doğru ve hızlı bir şekilde birbirleri ile iletişim kurmasıdır. Olası bir krizde uygulayacağınız iletişim planını ve ağını önceden belirleyin.

9. Tüm faaliyetlerinizi belgeleyin.

Bir kriz durumunda yaptığınız her faaliyetin belgelenmesi işlerinizi kolaylaştırabilir bundan dolayı belgelendirmeye önem gösterin ve kaydedin.

10. Kriz döneminde pozitif kalın.

Olası bir kriz iyi yönetildiğinde büyük fırsatlar doğurabilir. Bundan dolayı kriz döneminde olumsuz olanlara odaklanmak yerine pozitif kalarak aksiyon alın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın