Görüş Bildir
Haberler
Yeni Apple Geliştiriciler Konferansı'nda Öne Çıkanlar

Yeni Apple Geliştiriciler Konferansı'nda Öne Çıkanlar

adem kara
07.06.2014 - 15:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

California’nın San Francisco kentinde 2 Haziran günü başlayan Apple’ın 25. Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda, iOS8 ve yeni işletim sistemi Yosemite başta olmak üzere bir çok yenilik duyuruldu. iWatch dedikodularına karşın konfreansın açılış sunumu daha çok yazılım tarafındaki yeniliklere odaklandı. OS X 10.10 Yosemite ve popüler mobil işletim sistemi iOS 8 masaüstü ve mobil cihazları daha da yakınlaştırıyor. Diğer yandan duyurulduğu ilk dünden bu yana iOS’in geliştirme yazılım dili olan Objective-C yerini yepyeni bir yazılım dili olan Swift’e bırakıyor.

OS X Yosemite

Apple’ın yeni işletim sistemi bu sonbaharda tüm kullanıcılara sunulacak ancak geliştiriciler ve beta kullanıcıları için bu yaz bir deneme programı başlatılıyor

Yeni Görünüm

Yeni sürüm mobil kuzeni iOS’tan esinlenilmiş yüzlerce yeni arayüz tasarımı ile birlikte geliyor. İkonlar, pencereler ve paneller çokça iOS 7’yi andırıyor. Şeffaflık, hareketleri yansıtma gibi özellikler öne çıkıyor.

Bildirimler ve Widget’lar

Mountain Lion’la birlikte hayatamıza giren bildirim merkezi Yosemite ile bambaşka bir seviyeye geçiyor. Yeni bildirim merkezi, tıpkı iOS’taki gibi günün özetini görmenizi, hava durumu gibi widgetlar eklemenize imkan veriyor. Yine üçüncü parti uygulamalar da bildirim alanı için widget geliştirebiliyor ve ekleyebiliyor.

Continuity

Handoff cihazlar arası iş akışını senkronize ediyor

Handoff OS X işletim sistemine yeni eklenen bir özellik. Gerçek zamanlı bir cihazda başladığınız bir işe, yakınlarda bulunan başka bir cihazdan devam edebiliyorsunuz. Örneğin iPhone’da yeni bir mail düzenlemeye başladığınız anda Mac’inizdeki Mail ikonında da bir simge beliriyor ve mailinizi Mac üzerinde düzenlemeye devam edebiliyorsunuz.

AirDrop artık iOS ve Mac arasında çalışıyor

Kullananlar bilir, AirDrop ile cihazlar arasında dosya paylaşmak hayat kurtarıyor. Bugüne kadar sadece Mac’ler ve iOS cihazlar kendi arasında paylaşabiliyordu, artık iOS bir cihazdan Mac’e AirDrop ile dosya göndermek ve almak mümkün.

iOS 8

İnteraktif bildirimler

En güçlü rakibi Android gibi artık iOS de doğrudan kilitli ekran üzerinden gelen bildirimlere yanıt vermenize olanak sağlıyor. Örneğin bir mesaj geldiği zaman, bildirim alanından doğrudan cevap yazabilirsiniz, ya da takviminize gelen bir daveti kabul edebilirsiniz. iOS 8 bildirimler alanında artık kullanıcıya ilgili uygulamayı açtırmadan da işlem yapabilmesine olanak tanıyor.

Daha güçlü bir Spotlight

Tıpkı Yosemite işletim sisteminde olduğu gibi iOS 8’de de arama çok geliştirilmiş durumda. Aradığınız kelimlerle ilgili Wikipedia makaleleri ya da harita üzerinden yol tarifleri doğrudan arama sonuçlarında görünüyor.

Hazırlayan: Salih Aksu | Dipnot Tv

Kaynak: http://www.dipnot.tv/dipnot-tablet-sa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın