Görüş Bildir
Haberler
Yazın En Büyük Tehlikesi Güneşten Korunmak İçin Güneş Koruyucu Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Yazın En Büyük Tehlikesi Güneşten Korunmak İçin Güneş Koruyucu Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Nurseda Gerek
18.05.2021 - 12:21

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde güneşin zararlı etkilerinden cildinizi korumanız için güneş kremi kullanmanız oldukça önemli. Özellikle açık tenli kişiler, alerjik bünyeler ve bebekler için olmazsa olmazlar arasında yer alan güneş kremi, kullanılmadığı takdirde ciltte büyük hasarlara neden oluyor. Peki sağlıklı bir cilt için güneş kremini nasıl uygulamanız ve nasıl seçmeniz gerektiğini biliyor musunuz? O zaman buyurun içeriğimize! 👇

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cilt tipinize uygun ürünler seçin.

1. Cilt tipinize uygun ürünler seçin.

Nasıl ki cilt bakımında cilt tipinize uygun ürün seçmeniz gerekiyorsa, güneş kremi seçiminizde de cilt tipinize uygun ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Bu nedenle kuru cilt tipine sahip kişilerin, nemlendirici etkili güneş kremleri tercih etmesi gerekirken, karma ya da yağlı cilt tipine sahip kişilerin su bazlı güneş kremi kullanması gerekmektedir. Hassas ve problemli bir cilt tipiniz varsa dermatoloğunuza danışmanız, en iyi seçenek olacaktır.

2. Son kullanma tarihlerini kontrol edin.

2. Son kullanma tarihlerini kontrol edin.

Kullanacağınız her ürünün raf ömrüne dikkat etmelisiniz. Özellikle cildinize uygulayacağınız ürünleri kullanırken çok daha hassas davranmanız gerek. Bu nedenle cilt tipinize uygun seçeceğiniz güneş kreminin son kullanma tarihini kontrol etmeniz, sağlığınız açısından önemli bir kriter. Güneş kremlerinin içindeki bileşenler, raf ömrü bittikten sonra etkisini kaybeder. Bu da güneş kreminden alacağınız verimi düşürür.

3. Cilt hassasiyetinize göre hareket edin.

3. Cilt hassasiyetinize göre hareket edin.

Güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürmeniz gereken güneş kremini, cildinizin hassasiyetine göre belirlemeniz gerekmektedir. SBF kontrolü bu açıdan çok önemlidir. 30 faktörün altındaki ürünler cildinizi yeterince iyi korumayacaktır. Bu yüzden 30+ faktörlü güneş kremlerini tercih etmeniz, cildiniz için en sağlıklı seçenek olacaktır. Aynı zamanda kullandığınız güneş kreminin etkisinin hızlı geçtiğini düşünüyorsanız, sık sık yenilemenizde fayda olacaktır.

4. İçerik okumayı alışkanlık haline getirin.

4. İçerik okumayı alışkanlık haline getirin.

Cildiniz için kullanacağınız her ürünün içeriği hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu alışkanlığı edindiğiniz takdirde neyin cildinize daha iyi geleceğini çok geçmeden öğrenebileceksiniz. Kullanacağınız güneş kremlerinde de bu duruma dikkat etmeniz çok önemli. İçeriğinden emin olduğunuz ürünleri kullanmanız, cildiniz için en doğru seçenek olacaktır.

5. UV filtresi

5. UV filtresi

Yaz aylarında cildinize hassas davranmamanız halinde leke oluşumundan cilt kanserine kadar birçok tehlikeli olayla karşı karşıya kalmanız çok olası! Bu yüzden en doğru koruma yöntemlerini uygulamanız, bu durumların yaşanmasını önlemenizde büyük yardımcı olacaktır. Özellikle UV ışınlarının verdiği zararlardan cildinizi korumanız için filtreli ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Filtreli ürünler tercih ederek, daha güçlü bir korumaya sahip olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zamanlamayı doğru ayarlayın!

6. Zamanlamayı doğru ayarlayın!

Ne yazık ki güneş kremleri bir kere sürüldükten sonra akşama kadar koruma sağlamıyor. Bu yüzden güneşten korunmak için sık sık yenilemeniz gerekmekte. Özellikle güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürmeniz, en doğru koruma zamanını ayarlamanızda yardımcı olacaktır. Böylece cildiniz en iyi şekilde kremi emecek ve cildinizi koruyacaktır. Aynı zamanda güneş kremi kullanımını her iki saatte bir tekrar etmeniz gerekiyor. Bu yenileme aşaması cildinizi, zararlı ışınlardan korumanız için en önemli etmenler arasında yer alıyor.

7. Suya dayanıklı ürünler tercih edin.

7. Suya dayanıklı ürünler tercih edin.

Güneş kreminizden alacağınız verim, sizi birçok cilt rahatsızlığına karşı koruyacaktır. Bu yüzden dikkatli bir seçim yaparak, güneşin zararlı etkilerini cildinizden uzak tutabilirsiniz. Özellikle su ile teması halinde akıp gitme riskine karşı, suya dayanıklı ürünler tercih etmeniz gerekte. Aynı şekilde terleme ile de etkisini yitiren ürünler mevcuttur. Yine su bazlı ürünler kullanmanız terleme ile oluşabilecek risklerin önüne geçecektir. Eğer suya dayanıklı bir ürün tercih etmiyorsanız, güneş kreminizi sık sık uygulamanız gerektiğini de unutmamanız gerekiyor.

8. Sadece güneşli havalarda kullanmayın.

8. Sadece güneşli havalarda kullanmayın.

Güneş kremi kullanmak her ne kadar yaz aylarında akıllara gelse de, dört mevsim kullanmak oldukça önemli. Özellikle uzmanlar yaz güneşi kadar kış güneşinin de tehlikeli olduğunun altını çiziyor. Güneş kreminizi sadece güneşli havalarda kullanmak yerine, güneşle temas edeceğiniz her an kullanmanız cildiniz için oldukça yararlı bir önlem olacaktır.

9. Şapka ve güneş gözlüğü desteği olmazsa olmaz!

9. Şapka ve güneş gözlüğü desteği olmazsa olmaz!

Doğrudan güneş ışınlarına maruz kalacağınız durumlarda, mutlaka güneş kreminizi destekleyecek şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Şapka ve güneş gözlüğü kullanmanız, özellikle yüzünüzü doğru bir şekilde korumanıza yardımcı olacaktır.

Not: uzmanlar gözlerin güneşle temasının en az cilt kadar tehlikeli olduğunun altını çiziyor. Şapka ve gözlük kullanmanız hem cildiniz için hem de gözleriniz için oldukça önemli bir adım.

10. Dermatoloğunuza danışın!

10. Dermatoloğunuza danışın!

Son olarak ne olursa olsun, en doğru tercihi dermatoloğunuzdan alacağınızı unutmayın. Özellikle hassas ve sorunlu bir cilt tipiniz varsa, bir danışana sormanız en iyi seçenek olacaktır. 

Sizin için bir araya getirdiğimiz güneş kremlerine ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli. 😊

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın