Yasemin Yalçın'ın Şu An Televizyonda Yayınlanması Mümkün Olmayan Kakılmış Karakterine Dair Kısa Analiz
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yasemin Yalçın'ın Şu An Televizyonda Yayınlanması Mümkün Olmayan Kakılmış Karakterine Dair Kısa Analiz
Televizyonda yıllarca neler seyrettiğimizi şöyle bir düşündük ve kısa bir aydınlanma yaşadık. Kadına şiddetin karikatürize edildiği Kakılmış karakterine biz neden güldük ve bunu nasıl normalleştirdik? Detaylar için böyle buyurun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yasemin Yalçın şüphesiz bu ülkenin en başarılı kadın komedyenlerinden bir tanesi. Hatta öyle ki, onun ilham verdiği birçok kadın oyuncu da yetişti yıllar sonra.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Özel televizyonların ekranlarda yer almasıyla beraber birbirinden özgün ve ilgi çekici programlar arka arkaya yayınlanmaya başladı. Bu yapımların en dikkat çekenlerinden biri 1993 yılında başlayan "Haşlama Taşlama" oldu.
Daha sonra Yaseminname adıyla başka kanala geçen programda dikkat çeken İtilmiş ve Kakılmış tiplemeleri o kadar ilgi gördü ki, bu skeçlere daha geniş yer verildi.
Hayatımıza 1994 yılında giren Kakılmış karakteri evlere temizliğe giden, pratik zekalı ve hazırcevap bir kadın. Ama asıl konu, evde hiçbir şey yapmadan oturan kocası İtilmiş'ten her gün dayak yemesi.
"Benim adım Kakılmış ama bana kısaca Kak diyebilirsiniz. Bunun adı da İtilmiş ama kısaca İt diyebilirsiniz" repliğini izleyenler hatırlayacaktır. "Gutup ayusu" dediği kocasından ne şekilde dayak yiyeceğini bekleyen izleyici, o zamanlar neye güldüğünün farkında değildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ev temizliklerinden aldığı üç kuruş parayı kocasının baskısıyla rakıya yatıran bir kadından bahsediyoruz ayrıca. Şu an küçük bir aydınlanmayla bazı ciddi sorunların aslında zihnimizde nasıl da normalleştirildiğini fark ettiniz mi?
Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey'in Yasemince programı yıllarca rating rekorları kırarak kanallar arası transfer rekorunu da kırdı. Ve biz o zaman ağlanacak halimize güldüğümüzü henüz bilmiyorduk. Kadına şiddettin mizah unsuru olarak kullanılması nedense kimsenin gündeminde de değildi.
Şu an böyle bir skecin ekranlarda yayınlanmasının imkanı yok çünkü böyle bir konunun mizahının olmayacağının çoğu kişi farkında. Kadına şiddet, bizim hala toplum olarak yok edemediğimiz kanser hücrelerimizden bir tanesi.
Karakterlerin yaratıcısı Gani Müjde ve Tükenmez Kalem ekibi, Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey ile mahkemelik oldu bu arada yıllar önce. Sebep ise tiplemelerin, yaratıcısı tarafından izinsiz kullanılması.
Usta oyuncular Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey ise şu an Silivri'deki at çiftliklerinde izole bir hayat yaşıyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Ben gayet keyifle izlerdim küçükken ama hayatımda herhangi bir kadına şiddet uygulamadım bunu normal de görmedim. Program da fiziksel bir şiddet unsuru olduğ... Devamını Gör
Komedi toplumsal gerçeklerin ince ince taşlama yoludur , önce kabullenme sonrada tavır alabilmek için halı altına süpürülmüş gerçekleri ortaya çıkarma yoludu... Devamını Gör
90 lar gibisi yoktu acayipti cok keyifliydi