Görüş Bildir
Haberler
'Yaş 70, İş Bitmiş' Diyenlere İnat! 78 Yaşında Lastik Tamiri Yapan Vesile Nine

etiket 'Yaş 70, İş Bitmiş' Diyenlere İnat! 78 Yaşında Lastik Tamiri Yapan Vesile Nine

Emre Ordu
26.01.2018 - 19:38 Son Güncelleme: 28.01.2018 - 12:19

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde oturan 78 yaşındaki Vesile Akın, 37 yıl önce yardım etmek için eşiyle birlikte oğlunun lastik tamirhanesinde çalışmaya başladı. Eşi Hüseyin Akın'ı 5 ay önce kaybeden Vesile Nine, hem bu acısına hem de ilerlemiş yaşına rağmen yine de oğlunu yalnız bırakmayıp çalışmayı sürdürüyor. 'Elim tuttuğu, gözüm gördüğü kadar çalışacağım' diyen Vesile Nine, geleceği de düşünüyor ve tamirhanedeki işleri şimdi de gelinine öğretiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vesile- Hüseyin Akın çiftinin tek çocuğu Ali Akın (57), 1981 yılında askere gidince, o dönem Kızılören ilçesindeki lastik tamirhanesi kapanma noktasına geldi. Hüseyin Akın, tek başına tamirhanedeki işlere yetişemeyeceğini söyleyince devreye giren Vesile Akın, eşine birlikte çalışmayı teklif etti. Çift, çocukları askerlik görevini tamamlayana kadar tamirhanede beraber çalıştı. Askerlik dönüşü Ali Akın, tamirhaneyi Sandıklı'ya taşıdı. İlerleyen yaşlarına rağmen çift, lastik tamirhanesinde birlikte çalışmaya devam etti. Hüseyin Akın, geçen yılın ağustos ayında, beyin kanaması sonucu 83 yaşında hayatını kaybetti.

Yine de çalışmaya devam ediyor

Yine de çalışmaya devam ediyor

5 ay önce eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Vesile Akın, yaklaşık 37 yıl birlikte ter döktüğü lastik tamirhanesini bırakmadı. Hem eşinin hatıraları hem de oğlunun yalnız çalışmaması için tamirhaneye gelen Vesile Nine, lastik tamiri ve değişim işlerinde oğluna yardımcı oluyor.

"Elim tuttuğu, gözüm gördüğü kadar çalışacağım"

"Elim tuttuğu, gözüm gördüğü kadar çalışacağım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vesile Akın, çalışacak eleman bulamadıkları için oğlunun yalnız kaldığını belirterek, 'Eşim, öldü ama ben oğlumu yalnız bırakmadım. Şu an hava soğuduğu için kar lastiği taktırmak üzere çok gelen oluyor. Bu yüzden soğukta- sıcakta burayı bekliyorum. Oğlumun babası gitti. Bir de anası gitse yalnız kalacak. Onun için çalışıyorum. Elim tuttuğu, gözüm gördüğü kadar çalışacağım. Tamir edilecek lastik 1 ise oğlum yapıyor. 3 ya da 4 olursa ben de ona yardım ediyorum' dedi.

"Gelinime de öğretiyorum, ben öldüğümde o başaracak bu işleri"

"Gelinime de öğretiyorum, ben öldüğümde o başaracak bu işleri"

Kadınlara, eşlerine yardım etmeleri yönünde tavsiyede bulunan Vesile nine, 'Aile birliği, her yerde iyidir. Eşim öldü. Oğlan 'Babamın hatırası gözümün önünden gitmesin' diye fotoğrafımızı getirmiş, asmış. Gelinime de öğretiyorum. O da arada dükkana geliyor. Ben öldüğümde gelinim başaracak bu işleri. Eşimle de 67 sene beraber yaşadık. Hiç ayrılmadık. Bal küpümdü, gitti' diye konuştu.

"Sandıklı'nın gurur kaynağı"

"Sandıklı'nın gurur kaynağı"

Lastik tamiri için iş yerine gelen Ramazan Korkmaz ise 'İlçeye 30 kilometre uzaklıktan lastik tamir ettirmek için o kadar lastikçiyi teperek Vesile Ninemizin yanına geliyoruz. İlerlemiş yaşına rağmen çalışmalarından haz alarak, onunla gurur duyuyoruz. Yaşına rağmen oğlu Ali biden bile seri çalışması bizleri mutlu ediyor. O Sandıklı'nın köy ve kasabalarının gurur kaynağı' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
364
107
39
9
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nankurunaisaa

ana gibi yar olmaz hakket

alper arslan

erkeklerde de artık 70 de iş bitmiyor. dedeler kahvesinde bi sabah çayı için de görün fantezi dünyanızın ne kadar dar olduğunu görün o laf tedavülden kaldırı... Devamını Gör

Coşkun Polat

Helal olsun sana ninem, kendi ayaklarının üstünde durmuyor, ailesine ayak oluyor.