Görüş Bildir
Haberler
Yapay İnsan Akciğeri Geliştirildi

Yapay İnsan Akciğeri Geliştirildi

Fatih UZUN
15.02.2014 - 17:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapay İnsan Akciğeri Geliştirildi

ABD'li bilim insanları, laboratuvar ortamında insan akciğeri geliştirdi. Geliştirilen akciğer organ nakli bekleyenler için umut verici bir gelişme olarak görülüyor.

ABD’de Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (UTMB) bilim adamları, ilk kez laboratuvar ortamında insan akciğeri geliştirmeyi başardı. Bilim adamları, ölen iki çocuğun nakil için kullanılmayacak durumda olan ancak içinde yaşayabilir hücreler bulunan akciğerleri incelemeye aydı.

Akciğerlerden biri tüm hücrelerinden ve özdeklerinden temizlenerek, kallojen ve elastinin yapı iskeleti durumuna getirildi. Bilim insanları daha sonra, diğer akciğerden alınan hücreleri bu yapı iskeletine nakletti ve akciğeri hücrelerin büyümesini sağlayan sıvıyla dolu büyük bir bölmeye koydu. Yaklaşık 4 hafta sonra mühendislik ürünü insan akciğeri oluştu.

Araştırmacı Joan Nichols, bu yıl ya da gelecek sene laboratuvar ortamında büyütülen akciğerleri hayvanlara nakletmeyi ümit ettiklerini belirtirken, bilim adamları, bu akciğerlerin, organ nakli bekleyenlerin hayatını kurtarmak için 5 ila 10 yıl, belki daha uzun süre sonra kullanılabileceğini ifade ediyorlar. 

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/yapay-i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın