Görüş Bildir
Haberler
Yalnızlık Hissine Kapılıp Kendinizi Kapatmayın! Sizi Girdiğiniz Bunalımdan Çıkaracak Harika Önerilerimiz Var!

etiket Yalnızlık Hissine Kapılıp Kendinizi Kapatmayın! Sizi Girdiğiniz Bunalımdan Çıkaracak Harika Önerilerimiz Var!

Rinascita
21.01.2018 - 20:00

Yalnızlıktan sıkıldığınızı biliyoruz. Sorunu kendinizde aramaya da başladınız belki. Ama yalnızca sabırlı olup, devam etmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Sizlere yardımcı olacak terapist önerilerini Buzzfeed'den derledik. Kağıt kalem hazırsa başlayalım! 👊

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anthonyrivas...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hepsinden önce yalnızlığın sadece ilişkisi olmayan kişilerin hissettiği bir şey olmadığını bilin. İlişkisi olan kişiler de yalnız hissedebilirler.

Herhangi bir ilişki içinde olmayan kişiler elbette hisseder. Ama hayatınızda biri olması yalnız hissetmenizi engellemez. Konuştuğunuz zaman partneriniz sizi dinlemiyor olabilir. Karakterinizi tam olarak çözememiş veya belli özelliklerinizi küçümsüyor olabilir. Belki de çok sık ve yoğun çalıştıkları için varlıklarını hissetmekte zorlanıyor olabilirsiniz. 

'Zaman zaman herkes yalnızlığı hisseder. Eğer hayatınızda biri yoksa, sebebin bu olduğunu düşünürsünüz. Ama dürüst olmak gerekirse bunu bilemezsiniz. Sırf bu yüzden de gerçekten inanmadığınız bir ilişkiye başlamak istemezsiniz. Bu hisler gelip geçicidir. Başladığında yalnızca gözlemleyin. Tıpkı diğer hisleriniz gibi. Farklı bir his muamelesi yapmayın.'

2. Yalnız hissetmenizin sebebi arkadaşlarınızla ve ailenizle yeterince zaman geçirmiyor olmanız olabilir.

Romantik anlamda bir ilişkiye girmenin en iyi yolu çevrenizde yakın arkadaşlarınızın olmasıdır. Bu arkadaşlar sayesinde gerçekten kendinize uygun birini bulmanız daha olasıdır. Eğer arkadaşlarınızla yeteri kadar zaman geçiriyorsanız, böyle endişeler taşımanıza çok gerek kalmaz. 

Arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizin romantik bir yanı olmadığını biliyoruz. Ama bütün arkadaşlarınız dışarıda zaman geçirirken, evde yalnız olmanız yalnızlık hissini tetikleyebilir. Özellikle de arkadaşlarınızın paylaştığı fotoğrafları gördüğünüz zaman. Ayrıca arkadaşlarınızın sizi kasıtlı olarak davet etmediklerini veya sizi eskisi kadar sevmediklerini düşünmeyin. Yalnızlık hissinin yoğunlaştığı zamanlarda bu düşünceler artar. 

Bu düşüncelerin aklınıza girmesine izin vermeyin. Kontrolü ele alın. Arkadaşlarınızla zaman geçirin. Eğlenebileceğiniz bir şeyler yapın. 

3. Sevdiğiniz, eğlendiğiniz ve kişiliğinize uygun etkinliklere daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Bazen keyif aldığınız şeyleri tek başınıza yapmanız gerekebilir. Mesela bir yerlerde gönüllü olarak çalışmak istiyorsunuz ama arkadaşlarınız bundan keyif almıyor. O zaman tek başınıza gitmelisiniz. Dışarıdaki hayata geçiş yapmanızı sağlayacak bir ilişki beklemek zorunda değilsiniz. Hayatınızı yaşamanız gerekir. Ayrıca bu tarz etkinliklerle hayatınıza birini alma şansınız da yükselir. 

Hayat amacınıza uygun bir şeyler yapmak, değerlerinize uygun davranmak bir amacınız olduğu hissini verecektir. Her başarınızdan sonra nasıl hissettiğinizi unutmayın. Yalnızca çalışmak veya yalnızca eğlenmek yerine, her ikisini de dengelediğiniz bir hayat tarzı sizi mutlu edecektir. 

Katıldığınız her etkinlikte, bütün benliğinizi ortaya koymayı ihmal etmeyin. Dikkatiniz dağınık olmasın. 

4. Ne olursa olsun kendinizi küçük jestlerle şımartın. Kendinize değer verin.

Yalnızca etrafınızdaki insanları önemseyerek, kendiniz için hiçbir şey yapmayarak mutlu olamazsınız. Kendinizi önemsemeniz, düşündüğünüzden çok daha fazla anlam ifade eder. Arkadaşlarınıza yemek hazırlar gibi, kendinize de yemek hazırlayın. Yalnız da olsanız hayattan zevk alın. 

5. Birileriyle görüşüyor, konuşuyor veya bir ilişki yaşıyor olabilirsiniz. Lakin bütün zamanınızı karşınızdaki kişiye vermeyin.

Özellikle uzun süre yalnızlık hissettikten sonra karşınızdaki kişiyle bütün zamanınızı geçirmek, onu daha yakından tanımak veya daha fazla şey paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu çok normaldir. Ama bunu yaparken hayatınızdan ödün vermeyin. Planlarınızı, kendinize ayırdığınız zamanı da göz önünde bulundurun. Aksi takdirde olumsuz giden ilişkiler zaman, enerji ve para kaybı olarak görünecektir gözünüze. 

Bunu önlemek için buluşmalarınızı genellikle kısa süreli tutun. Kendi ilgi alanlarınızla ilgili yaptığınız planların önüne geçirmeyin. Özel hayatınızı ve kendinize ayırdığınız zamanı ayrı tutmaya özen gösterin. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatınızın bir noktasında denemekten bıkarsınız. Ama bunun geçici bir süreç olduğunu göz önünde bulundurun. Vazgeçmeyin, kendinizi kapatmayın.

Belli bir süre karmaşa yaşadıktan sonra her şeye ara vermek isteyebilirsiniz. Bu duygunun normal olduğunu bilin. Özellikle kötü giden ilişkilerden  ve denemelerden sonra yeniden adım atmaya çekinebilir, korkabilirsiniz. Kendinizi hazır hissetmeyebilirsiniz. Böyle durumlarda korktukça ve gerildikçe adım atmanın daha da zorlaşacağını göz önünde bulundurun. Daha iyi hissetmek için beklerseniz, hiçbir zaman hazır olmayabilirsiniz. İstediğiniz hayatı yaşamayı hak ediyorsunuz. Dolayısıyla sakın vazgeçmeyin. 

7. Arkadaşlık sitelerini kullanıyorsanız, saygılı ve nazik olmaya özen gösterin. Buluşmaya gideceğinizi söyleyince, mutlaka gidin ve bütün benliğinizle o anda olun.

Arkadaşlık sitelerini kullanan kişilerin artması, orada birileriyle tanışma olasılığınızın da artmasını sağladı. Dolayısıyla eğer bu siteleri kullanıyorsanız, konuştuğunuz ve görüşme kararı aldığınız kişilere saygılı ve nazik olmaya özen gösterin. Aynı anda birkaç kişiyle konuşuyorsanız, buluştuğunuz kişileri birbiriyle kıyaslamayın. Her birinin ayrı olduğunu unutmayın. Karşınızdaki kişinin de aynı şekilde başkalarıyla görüştüğünü düşünerek hareket etmeyin. Mümkün olduğunca ön yargılardan uzak durun. 

Buluşmalara açık fikirli ve iyi niyetli gitmeye özen gösterin. Karşınızdaki kişinin sevgiliniz olmasa bile arkadaşınız olabileceğini unutmayın. O an, o insanla vakit geçiriyorsanız bütün aklınızla ve bilincinizle o anda olmaya özen gösterin. Karşınızdaki kişinin de umursandığını bilmeye ihtiyacı var. 

8. Zayıflığa izin verin. Varsayımlarla buluşmaya gitmeyin. Zihninizi her türlü ön yargıdan ve olasılıktan arındırın.

Karamsar olmak veya buluşmanın harika gideceği konusunda varsayımlar yapmak iyi değildir. Bazen geçmişimize göre tahminlerde bulunuruz. Bunların hiçbiri kesin veya yardımcı değildir. Dolayısıyla varsayımlardan ve geçmişe yönelik abartılı çıkarımlardan uzak durun. İnsanlarla olan iletişiminizi etkileyecek genellemelerden kaçının. İnsanlara karşı açık olmaktan vazgeçmeyin. 

9. Ama kendinize karşı dürüst olun. Ne aradığınızı bilin, farkında olun. Üzerinize düşeni de yapın.

İlişkisi olan insanların da yalnız olabileceğini unutmayın. Dolayısıyla yalnızca iyi göründüğü için biriyle beraber olmayın. Birinin size uygun olup olmadığına karar verirken değerlerinizi göz önünde bulundurun. Bu tamamen hayatınızda ne istediğiniz, nasıl bir partner aradığınız ve sizin için neyin önemli olduğuyla ilgilidir. Çünkü bu değerler de, karşınızdaki insan da hayatınızın bir parçası. İstekleri dile getirmek her zaman daha kolaydır. Esas zor olan bu özelliklere karşımızdaki kişinin uyup uymadığını görmek, aynı zamanda beklentilerimiz doğrultusunda davranacak kadar cesur olmaktır. 

10. Doğru kişiyi bulmak şans ve sabır işidir. Henüz bulmadıysanız sorunun sizde olduğunu düşünmeyin.

Olumsuz düşüncelere kapılmanın ardında birçok sebep yatar. Aile baskısı veya yalnız olanların mutsuz olduğu yönündeki düşünceler bu nedenler arasında yer alır. Unutmayın, hayatınıza birini almak yalnızca şans ve sabır meselesidir. Sizinle ilgili bir sorun olduğunu göstermez. Ayrıca son yapılan araştırmalara göre şu an yalnız kişilerin sayısı geçmişe göre çok daha fazladır. Dolayısıyla dışarıda sizi bekleyen çok daha fazla insan bulunur. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuç olarak çıkın, gezin, eğlenin. Yalnızlığın tadını çıkarın canlar! 😍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
44
39
23
17
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
manoliz

sevdiğiniz eğlendiğiniz ve kişiliğinize uyan bilmem neye gidin yazmış ya, he biz akıl edemiyoduk. bunlar olmadığı için yalnızlık var zaten akıllıı :D

Heisenberg Rl

Yanlızlık hissi sıf bumu hayatı boyunca hep dışlanan aile sorunları yaşayan insanlardan bıkan dost u olmayan yada yetim olan insanlarda var ama siz sadece bi... Devamını Gör

Sinan Kazak

spor salonu iyidir yanlızlığa bire bir ...