Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca "Yo" Kelimesi ile Mesajlaşma Başladı

Yalnızca "Yo" Kelimesi ile Mesajlaşma Başladı

Batuhan
23.06.2014 - 15:13

Yalnızca "Yo" Kelimesi ile Mesajlaşma Başladı

Yo isimli yeni mobil uygulama, telefon numaranızı paylaşmadan listenizdeki kişilere yalnızca 'Yo' mesajını göndermeye imkan tanıyan bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Ancak, uygulamada yeni çıkan bir güvenlik açığı ile hackerlar telefon numaranızı öğrenebilir.

Georgia Teknoloji Enstitüsü'nden güvenlik uzmanları, sekiz saat içerisinde kodlaması yapılan, şimdiden 300 bin kişiden fazla insanın kullanmaya başladığı ve 1 milyon dolarlık fon bulan Silikon Vadisi'nin bu yeni uygulamasında bir güvenlik açığı buldu. İsminden de anlaşılacağı gibi bu uygulama ile arkadaşlarınıza yalnızca 'Yo' diyorsunuz.

Enstitü öğrencileri Yo uygulamasını kullanan herhangi bir kullanıcının telefon numarasını elde etmeyi başardı. Buna Yo'nun kurucusu Or Arbel'in cep numarası da dahil. Hala kim oldukları belirlenemeyen bu öğrenciler bulgularını dün akşam TechCrunch'a mail olarak attı. Öte yandan Arbel konuyla ilgili açıklamada bulunmayı reddetti.

Yo ise Twitter hesabı üzerinden güvenlik açığının olduğunu doğruladı. Atılan tweette, 'Fark ettiğimiz güvenlik sorunları üzerinde çalışıyoruz. Bu konuyu oldukça ciddiye aldığımızı bilmenizi isteriz.' denildi.

Her halükarda Yo, Silikon Vadisi'nin bulunduğu San Francisco'nun uygulama kültürünün yarattığı ihtimalleri gözler önüne seriyor. Ancak şimdi ise güvenlik uzmanları arasında endişeleri artırıyor: Bu tarz yeni uygulamalar güvenlik için dikkatlere girdiğinde çok geç kalınabilir.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın