Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Ciltler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yağlı Ciltler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kadınon.com
06.01.2015 - 14:55 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 15:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ciltler arasında en büyük problem yağlı ciltlerde meydana gelir. Ne makyaj fazla durabilir, ne de kişi kendini iyi hissedebilir.

Bu yüzden makyaj öncesi ve sonrası, günlük olarak yüzün temizliğine özen gösterilmesi gerekir. Maske, peeling, belki bir uzman desteği ile hasarı en aza hatta sıfıra indirebilmek gerekir.

Ciltteki yağ, yüzeysel hücrelerden meydana gelir ve ter ve diğer materyaller sebebiyle oluşur. Bu yağlar vücutta avuç içi, ayak tabanı ve ayaklarda bulunmaz. Ağırlıklı olduğu yerler sırtın ortası, alın ve çene,. Aynı kulak kanalı ve cinsel organların bulunduğu alanlardır.

Kimi zaman büyük problem olarak adlandırılsa da yağın ciltte birtakım görevleri vardır. Yağlar, derinin yüzeyinden sıvı kaybını engeller. Deriyi bakteri, mantarı önler ve derinin kokusunu oluşturur.

Makyaj, dış etkenler, ilaç kullanımının etkilemesinin dışında ciltte yağ dengesinin bazı sebepleri fizyolojik de olabilir. Hipofiz bezi, böbrek üstü bezi, yumurtalık ve testislerin hastalıklarında, zun süren açlık durumlarında da yağ miktarında azalma olurken parkinson hastalığında ise miktarı artar.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/yagli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın