Görüş Bildir
Haberler
Wimbledon Tenis Turnuvası'nın Ödülleri Belli Oldu

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın Ödülleri Belli Oldu

Fatih
29.04.2014 - 23:58

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın Ödülleri Belli Oldu

Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, bu yıl toplam 25 milyon sterlin para ödülünün dağıtılacağı açıklandı.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nı düzenleyen All England Tenis ve Kriket Kulübü'nün yaptığı açıklamaya göre, 22,6 milyon sterlin olan toplam para ödülü, bu yıl yüzde 10,8'lik artışla 25 milyon sterline yükseldi. Tek erkekler ve tek kadınlarda şampiyon olan sporcunun para ödülü ise 1,76 milyon sterlin olarak belirlendi.

Geçen yıl para ödülünü yüzde 40 artırarak rekor kıran Wimbledon'da, ilk 3 turda elenen sporcuların para ödülleri de son 3 yıl baz alındığında yüzde 100'den fazla yükseltildi. 2011 yılında ilk turda elenen bir raket 11 bin 500 sterlin para ödülü alırken, bu yıl 27 bin sterlin ödül kazanacak.

Turnuvada geçen yıl ilk turlarda büyük sürprizler yaşanmıştı. 2012 yılının tek erkekler şampiyonu Roger Federer, ikinci turda, tek kadınlar şampiyonu ABD'li Serena Williams da dördüncü turda turnuvaya veda etmişti. Wimbledon'da iki kez şampiyonluk yaşayan Rafael Nadal'ın yanı sıra Fransız Jo-Wilfried Tsonga, 2004 yılının şampiyonu Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Ana Ivanovic gibi isimler çeyrek finali göremeden elenmişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/tenis/wimbled...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0