Verdiğin Cevaplar Öz Güvenini Ortaya Koyuyor
Kaç yaşında olursak olalım zaman zaman öz güven problemi yaşadığımız durumlarla karşı karşıya kalmışızdır. Peki ne kadar öz güvenliyiz? Merak ediyorsan ilk sorumuzla başlayalım 🙌Tabii testimizin eğlence amaçlı olduğunu da unutma!
1. Evden dışarı çıkmadan önce hazırlanırken ayna karşısında ne kadar zaman geçirirsin?
2. Kendini en rahat ya da en mutlu hissettiğin yer neresi?
3. Sana göre başarı nedir?
4. Aldığın kararlarda mantığın mı yoksa kalbin mi etkilidir?
5. Diyelim bir şeyler ters gitti ve hiç istemediğin durumun içinde buldun kendini, bunu çevrendekilerle paylaşır mısın?
6. Kendine yöneltilen eleştirilere nasıl yaklaşırsın?
7. İnsanlara hayır demek seni zorlar mı?
8. Peki genellikle konuşan tarafta mı yer alırsın dinleyen tarafta mısın?
Özgüven denilince akla ilk sen geliyorsun!
Seninle ilgili en belirgin özelliklerinden biri, yüksek özgüvenin. Her ne kadar bu özgüvenini her zaman dışa vurmasan da, etrafındaki insanlar senin bu özelliğini fark ediyor ve genellikle senin fikirlerine değer veriyor. Mantıksal düşünme yeteneğin ve doğru kararlar alma konusundaki becerin, sadece senin değil, çevrendeki insanların da hayatını kolaylaştırıyor. Bu yüzden sana danışmak ve senin fikirlerini almak, insanlar için doğal bir durum haline gelmiş.
Özgüvenlisin ama zaman zaman!
Bazı zamanlar kendinle dolu dolu hissediyorsun, bazen ise tam tersi. Bu durumun kökeni, geçmişte yaşadığın olumsuz deneyimlere dayanıyor olabilir. 'Başarı' dediğin anlarda bile, başkalarının seni yetersiz veya takdir etmeyen bakışları, özgüvenini zaman içinde aşındırmış olabilir. Kendini yetkin hissettiğin konularda liderlik yaparken, belirsizlikler karşısında içsel bir sorgulama sürecine giriyorsun. Aslında, özgüvenli olup olmamanın kontrolü tamamen sende. Dış dünyanın sesini kapatıp, kendine inandığın sürece, özgüvenli olduğun anlar daha da çoğalacaktır.
Özgüvenli olmaktan bir adım geridesin sanki!
Görünen o ki, kendine olan güvenin tam olarak yerinde değil. Sakin bir kişilik yapısına sahip olduğun için, genellikle öne çıkmak gibi bir eğilimin yok. Hatta belki bir fikrini paylaşırken bile iki kere düşünüyorsun. Bunun nedeni, çevrendeki kişiler olabilir. Hata yapma korkusu içindesin, fakat unutuyorsun ki hatalar, öğrenmenin en etkili yollarından biridir. Yapmadıkların ve söylemediklerin için pişmanlık duymamak adına, şimdiden değişim sürecine başlamalısın.
Yorum Yazın
Özgüvenlisin ama zaman zaman!
Özgüven denilince akla ilk sen geliyorsun! özgüven parçalarımdan akıyor benim😂
Teste ihtiyaç duymayacak kadar 😉