Görüş Bildir
Haberler
Venezuela'da Hükümet Karşıtı Gösteriler: 3 Ölü, 23 Yaralı

Venezuela'da Hükümet Karşıtı Gösteriler: 3 Ölü, 23 Yaralı

yelda kahveci
13.02.2014 - 13:31 Son Güncelleme: 13.02.2014 - 15:33

Venezuela'da Hükümet Karşıtı Gösteriler: 3 Ölü, 23 Yaralı

Güney Amerika ülkelerinden Venezuela’da yolsuzluk ve hayat pahallılığını protesto etmek isteyen gençlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilk belirlemelere göre üç kişi öldü 23 kişi de yaralandı.

Gösterilerde hayatını kaybeden üç kişinin başından tek kurşunla öldürüldüğü açıklandı. Sosyal medya aracılığı ile toplanan gençler başkent Caracas’da bulunan savcılık binasına gelerek Nicolas Maduro yönetimini protesto etmek istediler. Olayları bastırmak isteyen polis güçleri gençlere karşı sert önlemler almaya başladı. Kısa süre içinde tüm ülke geneline yayılan gösterilerde çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro olaylar üzerine televizyona çıkarak açıklamalar yaptı ve bu şiddet gösterilerinin arkasında muhalefetin olduğunu ileri sürdü. Maduro, bunun bir darbe girişimi olduğunu da savunarak böyle bir girişime müsaade etmeyeceklerini söyledi. Gösterileri gerçekleştiren çoğunluğu lise ve üniversite gençlerinden olan gurup temsilcileri, Venezuela halkının baskılardan bıktığını ve artık uyanmaya başladığını belirttiler. Venezulela’da tam bir güvensizlik ortamı oluştuğuna dikkat çeken gençler devletin halkına karşı uyguladığı şiddeti durdurmak için sokaklara çıktıklarını açıkladılar. 

Mehmet ÇİFTÇİ / MADRİD, (DHA)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Venezuela'da gençler ayaklandı | Euronews | Video Haber

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0