Görüş Bildir
Haberler
Vajinismus bir erkek hastalığı olabilir mi?

Vajinismus bir erkek hastalığı olabilir mi?

Yasemin Yıldız
16.02.2015 - 20:47 Son Güncelleme: 16.02.2015 - 20:52

Vajinismus bir erkek hastalığı olabilir mi?

Belki kadınlarda bu tür cinsel problemlerin olabileceğini evlenip bu problemin içine düştükten sonra duydunuz ve neden böyle bir durumun sizin başınıza geldiğini bir türlü anlayamıyorsunuz.

Belki de eşinizi çok seviyor ve onu her ne kadar anlamaya çalışıyor olsanız da halen bir takım içsel gerilimlerden kendinizi geri alamıyorsunuz..

Belki de -siz de eşiniz gibi- tüm durumu kabul ettiniz, ama zaman zaman yine de kendi kendinize 'neden bu sorun bizim başımıza geldi, keşki böyle olmasaydı' diyorsunuz. Ya da sorununuzu inkar edip kendinizi başka konular ile avutmaya çalışıyorsunuz, kendinizi yoğun bir şekilde işinize veya çevrenize, sosyal hayatınıza veriyorsunuz...

Öncelikle vaginismusun eşinizin hatası olmadığını kesinlikle anlamalısınız. Unutmayınız ki bu problem yalnızca onun değil bir 'çift olarak her ikinizin de problemi' dir.

Eşinizin vajina kaslarında ve vücudunun bazı bölümlerinde hissettiği spazmlar penisin içeri girmesini imkansız kılmakta ve her türlü deneyim eşinizde acıya veya korkuya sebep olmaktadır. Bu kasılmalar tamamıyla onun içten gelen korkuları sonucunda ve istemi dışında (kontrol dışında) gerçekleşmektedir. Yani bu durumun oluşmasına eşiniz isteyerek ve bilerek sebep olmamaktadır. Veya bu durum eşinizin sizi sevmemesinden asla kaynaklanmamaktadır. Bu konuda ona karşı anlayışlı, hoşgörülü ve yardımcı olmalısınız.

Daha sonra bu problemi kabul etmek ve doğru bir merkez bulmak için araştırmalara başlamalısınız. Çözüm bulmak için bir an evvel harekete geçmek çözüme ulaşmadaki en önemli basamaktır.

Devamı: Vajinismus | Vajinismus Ankara | Vajinismus Tedavisi Ankara

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın