Görüş Bildir
Haberler
Twitter, Türkiye'de Ofis Yerine Canlı Destek Hattı Açıyor

Twitter, Türkiye'de Ofis Yerine Canlı Destek Hattı Açıyor

adem kara
21.05.2014 - 12:57 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 14:32

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet, Twitter Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Sinead McSweeney başkanlığındaki heyet ile İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir araya geldi. Acarer, Dublin’de gerçekleştirilen görüşmenin “çok olumlu geçtiğini” söyledi.

İlki 14 Nisan’da Ankara’da yapılan toplantının Dublin’deki ikinci turunda en somut gelişme, “Türkçe canlı destek hattının kısa süre içinde devreye gireceğinin” ifade edilmesi oldu.

Atılacak adıma göre Twitter’ın, bundan böyle herhangi bir şikayeti olan ya da sıkıntı yaşayan kullancılara destek olmak ve sorunlarını gidermek adına Türkçe canlı destek hattı kurulması kararlaştırıldı. Buna göre Twitter, Türkiye’de herhangi bir kullanıcının kişilik hak ihlali ya da tehdit gibi bir konuda canlı destek hattı ile iletişime geçerek şikayette bulunması durumunda konuyu ivedilikle inceleyip, gerektiğinde mahkeme kararı olmaksızın sorunun çözümünü kendisi gerçekleştirecek.

BTK Başkanı Acarer, Türkiye’de Twitter kullanıcılarıyla ilgili mahkemelerin aldığı kararların ivedilikle uygulanabilmesi adına kendilerinin bu kararları İngilizceye çevirttiklerini ve Twitter’a bu şekilde gönderdiklerini hatırlarak, bu gibi durumların yüzde 70′inin çözüldüğünü anlattı.

Tayfun Acarer, sosyal medyada yasaklama ya da engel olarak nitelenen olayların tamamının mahkeme kararı olduğunun altını çizerek, ”Twitter’dan istenenlerin tamamamı mahkeme kararı. Kişisel olarak, kurum olarak istediğimiz bürokrasinin aldığı kararklar değil, BTK Kurulu’nun bir kararı değil bu. Tüm beklentimiz, mahkeme kararlarına saygı. Youtube’dan da beklentimiz budur” dedi.

OFİS AÇMAK GÜNDEMDE YOK

Acarer, Twitter’ın Türkiye’de ofis açmasıyla ilgili kendi taleplerinin zaten bilindiğini bunun da Twitter yöneticileriyle bir kez daha paylaşıldığını ifade etti. Acarer, bu konuda henüz atılan somut bir adım olmadığına da dikkati çekerek, ”Bu konuda bir gelişmenin olmasını istiyoruz. Somut bir şey söylenmedi. Umuyorum önümüzdeki süreçte bu çözülebilr. Türkiye’den en üst düzeyde geldik buraya. Siyasi iradenin bu konuyu çözme isteğini gösteriyor. Geliyoruz buraya uçaktan inip 3 saat toplantı yapıp hiç burada kalmadan Türkiye’ye geri dönüyoruz” diye konuştu.

Twitter yetkililerinin önümüzdeki ay Türkiye’ye geleceği ve görüşmelerin İstanbul’da yapılacağı ifade edildi.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/gunun-hab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0