Görüş Bildir
Haberler
Twitter'da Şikayetler Siyasiye Hakatetten Cinsel İçeriğe Kaydı

Twitter'da Şikayetler Siyasiye Hakatetten Cinsel İçeriğe Kaydı

adem kara
18.06.2014 - 14:39

Başkan Yardımcısı Colin Crowell'in Türkiye ziyaretinin ardından Twitter' ın Türkiye'den gelen talepler ve mahkeme kararlarına uyum çabası sürüyor. Twitter'a Türkiye'den yapılan son 1 aylık başvurulara bakıldığında, şikayetlerin siyasilere hakaret içeren ve 17 Aralık operasyonuna ilişkin tweetlerden, cinsel içerikli hesaplara kayması dikkat çekiyor. Ayrıca kişisel hakaret içerikli Tweetler konusundaki şikayetler de hız kesmiş değil. Twitter'ın son engellediği Tweet ise işadamı Ethem Sancak'ın mahkeme başvurusu sonucu gerçekleşmiş.

ETHEM SANCAK'I KIZDIRAN TWEET

Sancak, BMC ihalesinin ardından atılan bu Tweet hakkındaki başvurusu hem mahkemeden hem de Twitter'dan olur almış. Ethem Sancak 14 Mayıs'ta İstanbul 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda da kendisiyle ilgili bir Tweetin bir de Facebook paylaşımının kaldırılmasını istemiş. Twitter'da bu talebi de kabul etmiş. Türkiye'den ulaşımı kısıtlanan bu Tweet'te BMC'nin ihale ile arazi değerinin yarı fiyatına Sancak'a satıldığı iddia ediliyor ve Sancak'a hakaret ifadesi yer alıyor.

Twitter daha önce üçüncü köprünün müteahhidi İbrahim Çeçen'e hakaret içerdiği gerekçesiyle de 1 tweet hakkında kaldırma kararını uygulamıştı.

Son 1 ayda yapılan diğer başvurulara bakıldığındaysa, TİB'in Twitter'a mahkeme kararı olmaksızın 4 hesabın askıya alınması için başvurduğu göze çarpıyor. Bu dört hesabın da ortak özelliği cinsel içerikli tweetler ve fotoğraflar içermesi. Twitter bu hesapları mahkeme kararı olmaksızın askıya almış.

Twitter'a 'Bu hesap cinsel içerikli. Kapatın' şikayetinde bulunanlar arasında sadece TİB'inkiler değil, bireysel başvurular da göze çarpıyor.

Ayşegül Akyarlı Güven | WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam