Görüş Bildir
Haberler
Tüm Kadınların Bir Gün Yaptıracağım Diyerek Hayalini Kurduğu Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tüm Kadınların Bir Gün Yaptıracağım Diyerek Hayalini Kurduğu Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İstenmeyen yüz ve vücut kılları kendimizi nasıl hissettiğimizi, sosyal etkileşimlerimizi, ne giydiğimizi ve nasıl davrandığımızı etkileyebilir. İstenmeyen tüyleri alma veya kamufle etme seçenekleri arasında tıraş etme, sarartma, tüy dökücü krem kullanma ve lazer epilasyon yer alır. Bu seçenekler arasında tek kalıcı çözüm lazer epilasyondur. Diğer tüm seçenekler geçici çözüm sağlarlar. Peki lazer epilasyon nedir ve yan etkileri nelerdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lazer epilasyon nasıl etki eder?

Lazer epilasyon nasıl etki eder?

Lazerler, belirli bir dalga boyunda ışık yayarlar. Cilde hedeflendiğinde, lazer ışını kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl köküne iletilir. Kıl kökünde ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Kıl kökünü kalıcı olarak tahrip ederken çevre dokuya zarar vermemek esastır. Lazer ışınının cilt yüzeyini zarar vermesini önlemek için uygulama yapılacak alan bir gün önceden tıraşlanır.

Lazer epilasyon amacıyla Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG dalga boylarına sahip cihazlar kullanılır. Bu üç farklı dalga boyunun her birinin farklı özellikleri, farklı avantajları ve farklı dezavantajları bulunmaktadır. Son yıllarda adından bir hayli söz ettiren Buz Lazer, üç dalga boyunu aynı sistemde birleştirmesi ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Dünyanın ilk üç dalga boylu ilk lazer epilasyon cihazı olan Buz Lazer, üç dalga boyunun avantajı ile tüm cilt ve kıl tiplerinde etkili sonuçları ile biliniyor. Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium olmak üzere iki model Buz Lazer cihazı mevcut. Her iki cihaz da üç dalga boyuna ve aynı teknik özelliklere sahip. Aradaki tek fark; Soprano Titanium’un daha geniş tedavi başlığına sahip olması. Bu sayede seansın daha kısa sürede bitmesini sağlıyor.

Lazer epilasyon sonuçları kalıcı mıdır?

Lazer epilasyon sonuçları kalıcı mıdır?

Lazer epilasyonun kalıcılığını belirleyen en önemli faktör elbette kullanılan lazerin türü ve teknolojik özellikleridir. Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip cihazlarla uygulandığında sonuçları kalıcıdır. Uzmanlar, lazer epilasyonun mutlaka FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayına sahip cihazlarla yapılmasını önermektedir. Aksi halde sonuç alınamayacağı gibi istenmeyen etkilerle karşılaşma riski de yüksektir. Buz Lazer, bronz tenler dahil tüm cilt tiplerinin lazer epilasyonunda FDA onayına sahip güvenli bir sistemdir. Hakkındaki klinik çalışmalarla etkili olduğunu ve sonuçlarının kalıcı olduğunu kanıtlamıştır. Üç dalga boyunun gücüyle ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir. 

Lazer epilasyon seans sayısını belirleyen faktörler arasında kıl rengi ve kalınlığı, cilt rengi, uygulama yapılan alan yer alır. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. 

Lazer epilasyon ağrılı mıdır?

Lazer epilasyon esnasında ağrı hissedildiği bilinen bir gerçek. Özellikle yoğun ve kalın kıllara sahip koyu tenli kişiler daha fazla ağrı hissederler. Çünkü hem kılları hem de ciltleri melanin pigmentinden zengindir ve lazer ışını daha fazla emilir. Lazer enerjisi cilt yüzeyini ısıttığı için ağrı hissedilir. 

Lazer epilasyon ağrısına son vermek ve hasta konforunu arttırmak için geliştirilen Buz Lazer, bu anlamda devrim niteliğindedir. Buz Lazer epilasyonda Ice Teknolojisi ile cilt -3 dereceye kadar soğutuluyor ve uygulama esnasında lazer ısısı yerine buz gibi serinlik hissediliyor. Buz Lazer aynı zamanda tekli lazer atımları yerine masaj yapar gibi uygulandığı için de ağrı hissedilmiyor. Bu uygulama tekniğinde kıllar kademeli olarak ısıtılıyor, yoğun ısı veren tekli atımlar yerine tedavi başlığı cilt yüzeyinde sürekli hareket ettiriliyor. Ağrısız, acısız lazer epilasyon yaptırmak isteyen kadın, erkek her yaş grubundan kişiler bu nedenle Buz Lazer yaptırmayı tercih ediyorlar.

Lazer epilasyonun yan etkileri nelerdir?

Lazer epilasyonun yan etkileri nelerdir?

Lazer epilasyon 1997 yılında FDA onayı almış güvenli bir uygulamadır. FDA onayına sahip cihazlarla ve eğitimli kişiler tarafından uygun dozlarda uygulandığında yan etki riski minimum düzeydedir. Uygulamadan sonra hafif kızarıklık ve hafif ödem görülmesi normaldir. Bu durum 1-2 saat sonra kendiliğinden geçer. 

Lazer epilasyon uluslararası güvenlik kaydına sahip olmayan cihazlarla ve/veya cilt tipine uygun olmayan cihazlarla uygulandığında ise ciddi yan etkilerle karşılaşılabilir. Ciddi yan etkiler arasında ciltte yanık, cilt renginin koyulaşması veya açılması, kalıcı yara izi bulunur. Özellikle bronz tene yapılan lazer epilasyonda bu yan etkilerin görülme riski daha fazladır.

Buz Lazer üç dalga boyunun avantajı, patentli Ice Teknolojisi ve patentli uygulama tekniği ile yan etki riskini minimuma düşüren yeni nesil bir lazer epilasyon yöntemidir. Güneşlendikten sadece bir hafta sonra uygulanabilir. Bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde güvenle uygulanabilmesi de tercih edilme nedenleri arasındadır.

Size en yakın Buz Lazer kliniğimiz için; 

Lazer Epilasyon Ankara – İstanbul – Antalya – Adana- İzmir

Tüm Buz Lazer kliniğimiz için https://www.buzlazer.com/ web sitemizi ziyaret edip yaşadığınız şehri seçerek kliniğin iletişim bilgilerine ulaşabilir detaylı bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
18
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yulier

başlıkta "tüm kadınların" ibaresi bir erkek olarak garip geldi çünkü biz de yaptırıyoruz haberiniz olsun.

anon

Bir erkek olarak yaptırıyorum estetik olarak da fiziki olarak da faydalarını görüyorum

Sikörtıl

35-40 yaş altındayken yaptırmaya kalkarsanız seks hayatınızı unutun. Zaten genç yaşta hormonlar fazlasıyla çalıştığı için ayda bir kez gitmek yetmiyor 2 haft... Devamını Gör

Dilan Bayram

Benim arkadaşım iki sene önce bacakları için gitmişti. Kıza ''10-12 seans'' deseler de 8. seanstan sonra neredeyse hiç çıkmamaya başlamıştı. Buz lazerdi.