Görüş Bildir
Haberler
Trafikte Her An Sorumlu Davran

Trafikte Her An Sorumlu Davran

Tokat Ta
29.08.2013 - 20:24 Son Güncelleme: 29.08.2013 - 20:59

Trafikte Her An Sorumlu Davran

Özel Can Teknik Sürücü Kursu, Tokat Topçam İzci Kulübü ve SS 3 Nolu Şehiriçi Halk Otobüsleri Mot. Taş. Koop. Kurumları'nın birlikte hazırladıkları 'TRAFİKTE HER AN SORUMLU DAVRAN' isimli, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından desteklenen Leonardo da Vinci Hareketlilik projesi uygulamaya geçmiştir.

Proje katılımcıları aldıkları dil ve hazırlık eğitimleri sonucu 01-15 Eylül 2013 tarihleri arasında proje yerleştirme faaliyetini Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirileceklerdir.

Bu proje ile Özel Can Teknik Sürücü Kursu, Tokat Topçam İzci Kulübü ve SS 3 Nolu Şehiriçi Halk Otobüsleri Mot. Taş. Koop. Kurumları bir arada çalışma fırsatı yakalamışlar ve Tokat'ta trafik kuralları konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemişlerdir.

Proje ortağı olan kurumlar, projenin çıkış noktası ve özetini şu şekilde ifade etmişlerdir:

**_Ülkemizde son yıllarda karayollarına önemli yatırımlar yapılmış, bölünmüş yollarla yurdumuz donatılmıştır. Yollarımızın kalitesi bakımından Avrupalı bir ülke görüntüsü verirken, trafik bilinci, trafik kurallarına uyma konusunda insanlarımız yeteri kadar sorumlu değiller. Trafik kazalarının oluşunda sürücü, yaya ve yolcu olarak insan faktörü % 99,54 gibi (KGM) çok büyük bir kusur payı ile birinci derecede sorumlu görülmektedir. Trafik kazalarının azaltılması, düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması için insan faktörünün, yol ve trafik güvenliği konusunda gereği gibi eğitilmesinin ve yetkililerce denetlenmesinin kaçınılmaz tedbirler olduğu açıkça anlaşılmaktadır.

Ülkemizde 2011 yılında 133.786 kaza olmuş ve 2.015 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir bu kazalardaki maddi hasar 1.025.821.421 Türk lirasıdır. (KGM) Ülkemizde yine KGM 2011 verilerine göre yolcu taşımacılığının %90’nı ve yük taşımacılığının %82,84’ü gibi büyük oranlarda karayolu ile yapılmaktadır. Oysa Avrupa Birliği ülkelerinde demiryolu, denizyolu, havayolu ve kanal taşımacılığı gibi alternatifler kullanılarak karayolu kullanım oranları aşağı çekilmiştir. İlimizdeki taşımacılığın hemen hemen tamamı karayolu ile yapılmaktadır. Demiryolu ve havayolu taşımacılığı yapılmakla birlikte yetersizdir.

Mevcut şartlar ışığında ilimizde bir trafik gündemi oluşturarak, proje katılımcı ve ortaklarımızla imkânlar dâhilinde trafik kurallarına maksimum uyarak minimum trafik kazası ile trafiği düzenlemek projemizin en önemli hedefidir. Projemiz ile sadece ilimizde yaşayan insanları değil ilimizden geçen karayollarını kullanan tüm insanlara trafik bilinci kazandırılmasını hedeflemekteyiz. Bu hedefler doğrultusunda planlı bir hazırlık sürecinden sonra, trafik bilincinin ve kurallarının yerleştiği Almanya’da proje ortağı kurum ve kuruluşlarda gerekli uygulamalı eğitim, yöntem, inceleme ve araştırmalar yaptıktan sonra ilimize aktarmayı uygun gördüğümüz yöntem ve uygulamaları sosyal medya, TV, radyo ve gazete ile Tokat halkına aktarmak suretiyle halkımızın trafik bilincini geliştirmek, trafik kurallarına uymayı kalıcı davranışlar haline getirmek projemiz sonuçlarındandır.

Öğrendiğimiz her olumlu uygulamayı yaygınlaştırma kuruluşlarının katkılarıyla TV, radyo, yerel gazete, el ilanı, basın toplantısı, bilgilendirme toplantıları ile paylaşmak suretiyle trafik kurallarına uyarak karayollarında en az trafik kazalı günler geçirmeyi proje hedefi olarak belirledik. Projemiz ile katılımcılarımızın şimdiye kadar trafik hakkında bildiklerinin üzerine Almanya’da gördüklerini de ekleyerek yukarıda belirttiğimiz sonuçlara ulaşacağımız inancındayız. Projenin uygulama aşamasında katılımcıların yabancı dil ve AB kültürü konusunda kendilerini geliştirmeleri, Türkiye ile AB uyumunda itici bir güç oluşturmaları beklenmektedir._**

Kaynak: http://tokatta.com/trafikte-her-an-so...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0