Görüş Bildir
Haberler
TGC: Akreditasyon Medyada Sansüre Dönüştü

TGC: Akreditasyon Medyada Sansüre Dönüştü

adem kara
05.11.2014 - 15:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, medyaya uygulanan ve giderek artan akreditasyon uygulamalarına ilişkin tepkilerini ortaya koyan bir açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada; 'Seçim sürecinde ve sonrasında sıklıkla görülmekte olan ancak son zamanlarda şiddeti ve boyutu giderek yaygınlaşma eğilimine giren gazetecilere yönelik baskıcı ve ayrıştırıcı uygulamaları kınıyoruz' denildi.

Açıklamada, iktidar partisi kurultayı, devir-teslim törenleri, ana muhalefet partisi etkinlikleriyle başlayıp Sayın Cumhurbaşkanının katıldığı etkinlikler, Başbakanlık binası ile Sayın Başbakan’ın katıldığı toplantılar ve İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile devam eden “akreditasyon” uygulaması kabul edilemez. Akreditasyon bir sansür halini almış ve nitekim çeşitli bakanlık toplantılarında bazı meslektaşlarımızın “haberden men edilmeleri” rutin haline geldiğine dikkat çekildi.

Hafta başından itibaren, belirli kurumlarda görev yapan basın mensupları herhangi bir açıklama gösterilmeksizin “akreditasyon uygulaması” adı altında Başbakanlık binalarına ve Dışişleri Bakanlığına alınmadıkları belirtilen açıklamada “Görülmektedir ki, hükümeti rahatsız ettiği anlaşılan bazı medya kuruluşlarının mensupları için akreditasyon adı altında yapılan bu kabul edilemez uygulama son zamanlarda açık bir sansüre, haberden men edilmeye dönüşmüştür. Bu yaklaşımları tümüyle ret ediyoruz” denildi.

Basın mensuplarının haber takibi sırasında bazı devlet binalarına sokulmamaları kapılardan geri döndürülmeleri sıradan olaylara dönüştüğü endişesini taşımaktayız.

İktidarın bir gelenek haline getirdiği ve maalesef ana muhalefet partisinin toplantılarında da uygulamasına rastlanılan “akreditasyon” hastalığının giderek genişleyerek anayasal “habere ulaşma” ve “bilgi edinme” haklarını tehdit ettiği bir vakıadır.

Gazeteciler Cemiyeti Başkani, “Akreditasyon medyada sansüre dönüştü.”dedi.

medyatava

Kaynak: http://www.medyatava.com/haber/tgc-ak...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0