Görüş Bildir
Haberler
TEMA 'Muğla'yı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?' Diye Sordu: Ormanlık Alanların Yüzde 65'i Maden Ruhsatlıymış...

TEMA 'Muğla'yı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?' Diye Sordu: Ormanlık Alanların Yüzde 65'i Maden Ruhsatlıymış...

Ulaş
15.10.2020 - 13:48

TEMA tarafından madencilik faaliyetlerine ilişkin hazırlanan raporda Muğla’nın yüzde 59’unun, ormanlık alanların ise yüzde 65’inin madenlere ruhsatlı olduğu aktarıldı. 

Muğla’nın bin 449 maden ruhsatına bölündüğünü belirten TEMA, madencilikten korunan alanlarının yasalarla korunması gerektiğine dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zengin canlı tür çeşitliliği, iklimi, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi geçmişi ve eşsiz koyları ile ülkenin en önemli doğa, kültür ve turizm alanlarından biri olan Muğla’nın yüzde 59’u madenlere ruhsatlı. Ayrıca önemli bir tarım merkezi olan Muğla ve yakın çevresi madenler nedeniyle tehdit altında.

Temmuz ayında Kazdağları’na ilişkin raporunu paylaşan TEMA Vakfı, Muğla özelinde yaptığı çalışmayı da kamuoyuyla paylaştı.

Temmuz ayında Kazdağları’na ilişkin raporunu paylaşan TEMA Vakfı, Muğla özelinde yaptığı çalışmayı da kamuoyuyla paylaştı.

TEMA Vakfı’nın hazırladığı rapora göre, Muğla bin 449 maden ruhsatına bölünmüş durumda.

Maden Kanunu'nda bugüne kadar yapılan değişikliklerin; ülkemnin doğa alanlarını, tarım alanlarını, meralarını ve kültür miraslarını madencilik faaliyetine açtığına dikkat çeken TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç; “Mevcut Maden Kanunu’nda yapılan değişiklikler, tüm koruma statülerini yok var sayarak; yaşam alanlarımızı da binlerce maden ruhsatı ile karşı karşıya bırakıyor. Bugün maalesef ülkemizde doğa koruma alanı, tarım alanı ya da içme suyu havzası kanunlarla korunmamaktadır. Halbuki, ülkemizde kanunlarla madencilik faaliyetlerinden korunan alanlar oluşturmamız gerekiyor. Aksi halde madencilik faaliyetleri Çanakkale’de olduğu gibi Muğla’nın da ormanlarını, tarım alanlarını, meralarını, şehrin kültürünü ve turizmi tehdit etmeye devam edecek. Yetkilileri Muğla ve tüm illerimiz için madencilik faaliyetlerine karar verirken; doğal varlıklarımızı, tarımımızı ve su varlıklarımızı göz önünde bulundurmaya ve bu tarihi sorumluluğu hep birlikte almaya davet ediyoruz” dedi.

Muğla ve yakın çevresinde madencilik çalışmasının ilk bulguları şu şekilde 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
25
20
8
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ş.

Akıllı bir insan Muğla'ya el değmesini engelleyip nesiller boyu gelir elde eder. Ama bunlar...

MDeniz

aq ellerinden gelse denizi boşaltıp imara açar bunlar

Texaslı Backberry

En azından yaşanabilirlik adına ufak tefek beyaz alanlar bırakmışlar daha ne istiyorsunuz ki ?