Görüş Bildir
Haberler
Göstericiler Bangkok'u ‘Kapattı’

Göstericiler Bangkok'u ‘Kapattı’

adem kara
13.01.2014 - 13:38
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bangkok 'Kapatıldı'

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hükümeti istifaya çağıran protestocular bugün için planladıkları dev eylem için sokaklara indi.

Başkent ‘Bangkok’u kapatmayı’ amaçlayan binlerce muhalifin amacı ise Başbakan Yingluck Şinavatra liderliğindeki hükümetin istifasını sağlamak. Bangkok’ta sabah saatlerinden itibaren başlatılan ‘işgal eylemi’ kapsamında muhalifler, kum torbalarıyla kurdukları barikatlar ile kent çevresindeki ana caddeleri trafiğe kapatırken, girişleri engelledi. Göstericilerin bazı bakanlık binalarını ‘kuşatıp elektrik hatlarını kesmeleri’ de bekleniyor. Ancak muhalifler, toplu taşıma araçları veya halihazırda kapalı olan havaalanını hedef almayacaklarını açıkladı.

Kasım 2013’ten bu yana gösteriler düzenleyen muhalifler, bugün için de Bangkok’un 7 bölgesindeki ana yolları kapatmayı planladıkları ‘ ülke tarihinin en büyük protestosunu’ gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Hükümet de gösteri sebebiyle 7 bölgedeki 150’ye yakın okulun tatil edildiği açıklarken, özel şirketler de personelini uyarmıştı. Başkentte düzenin sağlanması için 8 bin asker ve 10 bin polis konuşlandırıldı. Hükümet ayrıca eylemlerin günlük hayatı etkilememesi için ek tren seferleri koyarken, şehir merkezi dışında da binlerce otopark açtı.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/dunya/bangk...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tayland'da Göstericiler Başkent Bangkok'u ‘Kapattı’

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 2 Şubat’taki erken seçim öncesi hükümeti devirmek isteyen protestocular yolları kapatıp barikatlar kurdu

Kasım ayından bu yana gösteri düzenleyen protestocular, yolsuzlukla suçlanan Başbakan Yingluck Şinavatra hükümetini devirip yerine ‘Halk Konseyi’nin getirilmesini istiyorlar.

Göstericiler başkent Bangkok’taki ana kavşakları ele geçirdi ve kentin iş merkezlerine giden yolları trafiğe kapattı. Bangkok’ta 20 binden fazla polis ve askerin görev yaptığı belirtiliyor.

Thaugsuban: Hiçbir teklif ve müzakere kabul edilmeyecek

Göstericilerin liderliğini Halkın Demokratik Reformu Komitesi (PDRC) sözcüsü Suthep Thaugsuban yapıyor.

Associated Press haber ajansının aktardığına göre protestocuların lideri Suthep Thaugsuban Pazar günkü eylemde yaptığı açıklamada, “Bu önemli gecede, kitlelerin hiçbir teklifi veya müzakereyi kabul etmeyeceklerini duyurmak isterim” dedi.

Thaugsuban, “Bu mücadelede yenilgi yenilgidir ve zafer zaferdir. Herhangi bir düğüm yok. Kazan-kazan durumu yok. Yalnızca bir taraf kazanabilir” dedi.

Kapatma eyleminin süresiz olduğu açıklanırken, her gün kamu binaları ve bakanlıklara yürüyüşler düzenleneceği kaydedildi. Eylemin, hükümet istifa edene kadar devam edeceği belirtildi.

Eylemden 4 milyon dolayında otomobil sürücüsü ve binlerce taksicinin etkilendiği belirtiliyor. Belediye yetkilileri, kapalı kavşaklar nedeniyle 100′den fazla otobüs hattının güzergahının değiştirildiğini açıkladı.

Hükümet karşıtı gösteriler 2013’ün Kasım ayında başladı ve o tarihten bu yana gerçekleşen eylemlerde en az 8 kişi hayatını kaybetti. BBC’nin haberine göre yetkililer, Pazar günü (12 Ocak) protesto alanına saldıran kimliği belirsiz silahlı bir saldırganın göstericiler arsından bir kişiyi vurduğunu duyurdu.

Sendika.Org

Kaynak: http://www.sendika.org/2014/01/taylan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0