Görüş Bildir
Haberler
Tavuk Çiftliği açmak

Tavuk Çiftliği açmak

Tavuk çiftliği açmak için devlet kredi veriyor

Organik Tavukçuluk Nedir, Tavuk Çiftliği açmak ?

Tavukların beslenme ve ilaçlarında her hangi bir sentetik besin yada kimyasal kullanılmadan doğal beslenme ve çevre isteklerinin yerine getirildiği tavukçuluktur.

Organik tavuk sertifikası alabilmek için neler gerekli ve tavuk çiftliği kredileri ?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Ekolojik Tarım Komitesi (ETK)'nin yetkilendirdiği sertifika kuruluşlarından birine müracat eder kurum bakanlığın ekolojij tarım komtesine firmayı bildirip Geçiş sürecine alır geçiş süreci sonunda yapılan haberli habersiz denetimler sonucunda bir sorun bulunmaması halinde organik etiketi kullanılma hakkı verilir.

Organik tavukçuluk yapmak isteyen girişimcilere ipuçlarını ise sıraladık:

- Yer seçimi arazi: Organik yemler işletme içinden mi dışarıdan mı temin edilecek ? bu sonun cevabına göre uygun yer aramalısınız. Kendiniz yemi üretmeyi düşünüyorsanız mısır ve soya üretimine uygun olmadırı.

-İlk tavukların ve horozların teminini organik üretim yapan bir çiftlikten almasınız.

-Tavuklara gezinmesi ve otlaması için bir alan tahsis edilmelidir.

-Çiftlikte tavuklarla ilgili yapılan her işlem kayıt altına alınmadırı. (tavuk alımı satımı,yem kullanımı vs)

-Tavuklar 10-12 haftada kesime uygun hale gelecetir.

-Tavuk kesimindeki İslami hassiyetleri göz önünde bulundurarak güvenilir bir kurumdan helal serfitifikası almanız önemlidir.

-Diğer şartlar sertifika kurumu tarafından detaylı olarak belirtilecektir.

 Bu uygulamalar zahmetli geliyor vaz geçmek üzereyseniz birde kazanç tablosuna bakın:

İnternet üzerinde sertifikalı organik bütün tavuğun güncel 1 kg fiyatı 25,90 TL, tavuk göğüs 54,90 TL bunlar son tüketiciye satış fiyatları olsa da kar marjı hakkında size önemli bir ipucu verecektir.

Tavuk Çiftliği Hibe Kredileri ile destekleniyor

Devlet tavuk yetiştiriciliği yapmak isteyen vatandaşlarımızı hibe, faizsiz, düşük faizli tavuk çiftliği kredisi ile desteklemektedir. Kosgeb kredi ile tavuk çiftliği kurmak, süs tavuğu yetiştiriciliği veya organik yumurta üretimi yapmak isteyen vatandaşlar hibe kredi ve faizsiz kredi, Devlet bankaları ile tavuk çiftlikleri kurmak isteyen vatandaşlarımız ise çok uygun şartlarda kredi almaktadırlar. Tavuk çiftliği için finanse edilecek olan kosgeb kredi İMALAT – Kümes hayvan yetiştiriciliği olarak desteklenmekte. T.C. Ziraat Bankasında ise Damızlık kanatlı yetiştiriciliği olarak desteklenmektedir. Bu her iki kredi ile hindi, kaz, ördek, bıldırcın, civciv, devekuşu gibi kanatlı hayvanlar için kuracak olacağınız çiftliğinize destekler alabilirsiniz. 

Tavuk Çiftliği Devlet Bankası Kredisi

Devlet bankası olan Ziraat Bankası'nda tavuk çiftliği kredisi almak isteyen girişimcilerimiz Damızlık Kanatlı Yetiştiriciliği Kredisi adı altında uygun geri ödemeli kredi finanse edilebilmektedir.Ziraat Bankası'nın vatandaşlarımıza vermiş olduğu uygun geri ödemeli kredi ile ;

haberin devamı: bayilik veren firmalar

Kaynak: http://www.mersindehaber.com/ekonomi/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0