Görüş Bildir
Haberler
Tatil Rezervasyonlarında Bayram Canlılığı

Tatil Rezervasyonlarında Bayram Canlılığı

guncel haber
03.07.2014 - 13:15 Son Güncelleme: 03.07.2014 - 14:58

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla otel rezervasyonlarında yoğunluk yaşandığı, bayramı tatilde geçirmek isteyenlerin uygun fiyata konaklama konusunda sıkıntısı çekmemeleri için çabuk davranmaları gerektiği belirtildi.

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, yaptığı açıklamada, turizm sezonunun hareketli geçtiğini, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle turizmdeki hareketliliğin biraz daha arttığını belirtti.

Bayramlarda, deniz turizminin yanı sıra kültür ve yayla turizminin de yoğunlaştığını ifade eden Aydın, birçok tesisin şimdiden tam doluluk oranına ulaştığını bildirdi.

Aydın, 'Ramazan Bayramında tatile gitmek isteyenler bir an önce rezervasyonlarını yaptırmalı çünkü bu dönem yabancı turistin de ziyaretlerinin sıklaştığı bir dönem. Yerli turistler geç kalırlarsa istedikleri fiyatlara diledikleri gibi konaklama şansı bulamayabilirler. Hatta yüksek rakamlara tatillerini yapmak zorunda kalabilirler' dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Ramazan ayı dolayısıyla tatillerini erteleyelenlerin önemli bir bölümünün bayram tatili fırsatını değerlendireceğini öngördüklerini söyledi.

Türkiye'de, iç pazarın turizmdeki payının yüzde 10-15 civarında olduğunu anlatan Ayık, bu rakamın bayram dönemlerinde yüzde 25-30'a çıktığını söyledi.

Ayık, ayrıca bu yılın ilk 6 ayında, Türkiye'ye gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 7'lik artış gerçekleştiğini kaydetti.

(AA)

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/tatil-re...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0