Görüş Bildir
Haberler
Taraftar Vurduran Başkan

Taraftar Vurduran Başkan

Fatih
28.10.2014 - 20:31

Taraftar Vurduran Başkan

Hırvatistan'da Dinamo Zagreb Kulübü Başkanı Zdravko Mamiç'in, kendisine muhalif olan Bad Blue Boys taraftar grubunun lideri öldürtmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Dinamo Zagreb Başkanı Zdravko Mamiç'in iki Bad Blue Boys taraftar grubu üyesini öldürtmeye teşebbüs ettiği iddia edildi.

Hırvatistan'ın en köklü kulüplerinden Dinamo Zagreb'in fanatik taraftar grubu Bad Blue Boys, senelerdir kulüp başkanı Zdravko Mamiç ile 'savaş' halinde.

Ancak tribünler ile Mamiç arasındaki tansiyon daha önce belki de hiç bu kadar çok yükselmemişti.

Hırvat basınına göre her şey, geçtiğimiz cuma akşamı başladı. Efsanevi Bad Blue Boys'un etkinliğini kırmak için aynı adla başka bir taraftar grubu kuran Mamiç, gerçek Bad Blue Boys'un liderini öldürtmeye çalıştı. Ve bu iş için de sahte Bad Blue Boys'un üyelerini kullandı.

SİLAHLI SALDIRIDA BULUNDULAR

Ancak saldırıda bir hata yapıldı. Hedefteki lider yerine yanlışlıkla başka iki taraftar vuruldu. Hastaneye kaldırılan iki taraftarın tedavileri sürüyor.

Bu olayın ana sebebi gerçek Bad Blue Boys'un dün oynanan Osijek maçı ile tribüne dönme kararı almış olmasıydı.

Karşılaşmada tribündeki yerlerini alan gerçek Bad Blue Boys üyeleri, Dinamo Zagreb'in Osijek'i 5-0 yendiği maç süresince takımlarını destekledi.

Mücadele sonrası ise silahla yaralanan hastanedeki arkadaşlarını ziyaret etmek için kortej oluşturup hastaneye gittiler.

ABD BAŞKANI GİBİ KORUNUYOR

Hırvat medyasında yer alan bilgilere göre, Bad Blue Boys grubu üyeleri Zdravko Mamiç'in evine de gitti. Ancak güvenlik güçleri, Bad Blue Boys taraftarlarını engelledi. Mamiç'in Maksimir semtindeki evinin adeta ABD Başkanı gibi korunduğu belirtildi.

'YALAN MAKİNESİNE BİLE GİRERİM'

Mamiç ise, Osijek maçı sonrası, 'Bu yaşananlara inanmıyorum. Tüm bu olayların Dinamo Zagreb'le ilgili olabileceğini düşünmüyorum' diye konuştu.

Zdravko Mamiç, 2 Bad Blue Boys taraftarının silahla yaralanmasından sorumlu tutulmasıyla ilgili olarak, 'Yalan makinesine girmeye bile hazırım' ifadelerini kullandı.

ASIL HEDEF DANİEL HRNJAK'TI

Öte yandan iki Bad Blue Boys üyesinin yaralandığı saldırıda, asıl hedefin taraftar grubu lideri Daniel Hrnjak olduğu belirtildi.

Bad Blue Boys tribün grubu ise yaşanan olaylara karşılık olarak, 'Her şeye rağmen ölümüne mücadele etmeye devam edeceğiz' açıklamasını yaptı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/taraft...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın