Görüş Bildir
Haberler
Sütlü Erişte Nasıl Yapılır ?

Sütlü Erişte Nasıl Yapılır ?

yemek tarifi
12.09.2014 - 00:23 Son Güncelleme: 12.09.2014 - 11:14

Sütlü Erişte Nasıl Yapılır ?

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Sütlü Erişte Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Sütlü Erişte nasıl yapılır , Sütlü Erişte hangi malzemelerden oluşur, Sütlü Erişte kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Sütlü Erişte Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Sütlü Erişte ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

SÜTLÜ ERİŞTE

♦ Erişteyi Pişirirken: 1 su bardağı süt, 4 kesme şeker kadar tereyağı, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir.

♦ 2 adet yumurta

♦ 4 çorba kaşığı süt

♦ 1 çay kaşığı tuz

♦ Aldığı kadar un

Bir tencereye yumurta, süt, tuz konur, karıştırılır. Aldığı kadar un ile sert bir hamur yapılır. İyice yoğrulur ve kapak kapatılarak dinlendirilir.

Unlanarak bıçak sırtı kalınlığında açılır. Bir süre kuruması için bekletilir. Yufka dört parçaya kesilir. Parçalar unlanarak üst üste konur. Sonra iki parmak genişliğinde şeritlere ayrılır.

Şeritler enine kibrit çöpünden daha kaim olarak kesilip, temiz bir örtü üzerine serperek yayılır ve iyice kurutulur.

Yapılan erişte bir kase ile ölçülür. Aynı miktar su kaynatılır. 1 çay kaşığı tuz atılır. Erişteler konarak kapak kapatmadan haşlanır. Suyuna bir bardak süt katılır. Ara sıra karıştırılır.

Hamurlar pişince suluca ateşten alınır. Üzerine hafif kızartılmış tereyağı dökülüp karıştırılır. Rendelenmiş peynir serpilir.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/sutlu-erist...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın