Görüş Bildir
Haberler
Stephen Hawking: 'Uzaylılardan Gelecek Mesajlara Cevap Vermemeliyiz!'

etiket Stephen Hawking: 'Uzaylılardan Gelecek Mesajlara Cevap Vermemeliyiz!'

Ulaş
23.09.2016 - 22:53 Son Güncelleme: 24.09.2016 - 13:40

Uzayda yaşam olup olmadığı hala büyük bir merak konusu. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde 94 ışık yılı uzaktan gelerek Rus teleskobuna takılan sinyal büyük bir heyecan yaratmıştı. Peki dünya dışı varlıklar var ise onları dost olarak tanımlayabilir miyiz? Hawking'in açıklamasına ne yazık ki hayır. Onlardan gelebilecek herhangi bir mesaja karşılık verilmesi insanlığın sonu olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelmiş geçmiş en önemli fizikçilerden biri olan Stephen Hawking, ''Stephen Hawking'in Favori Yerleri'' adlı, bilim temalı bir program düzenlemeye başladı. Programın işleyişinde, Hawking bir uzay gemisinin içerinde evrenin farklı yerlerinde ilerlemekte ve çeşitli teorilerini gündeme getirmekte.

Hawking uyarıda bulunuyor: 'Onlar bizi bulmadan biz onları bulmalıyız'

Hawking uyarıda bulunuyor: 'Onlar bizi bulmadan biz onları bulmalıyız'

Web Tekno'dan Engin Karakullukçu'nun haberine göre; programda uzaylılar hakkında görüşlerini bildiren Hawking, önemli bir konuya da dikkat çekti; ''uzaylılardan önce bizim onları bulmamız lazım''.

Bildiğini gibi uzaylılarla iletişime geçebilmek, temas kurabilmek adına pek çok şey yapmaktayız. Radyo sinyalleri başta olmak üzere çeşitli şeyler gönderiyoruz, evrenin dört bir yanına uzay araçları gönderip uydular bırakıyoruz. Yani uzun lafın kısası hem uzaylıları arıyoruz, hem de onların bizi bulmasını kolaylaştırıyoruz.

Ancak Hawking'e göre bunu yapmak büyük bir yanlış olabilir. Zira Hawking'e göre eğer uzaylılar bizim tahmin ettiğimiz gibi son derece zeki ve bunun sonucu olarak teknoloji konusunda ciddi bir ilerleme kaydetmişlerse, o zaman onlarla aynı seviyede olamamak insanlığın sonu olabilir.

Hawking'e göre kendimizden ileri bir medeniyetle karşılaşılması, Kolomb'un Amerikan yerlileriyle karşılaşmasına benzeyecek

Hawking'e göre kendimizden ileri bir medeniyetle karşılaşılması, Kolomb'un Amerikan yerlileriyle karşılaşmasına benzeyecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hawkin bu görüşünü şöyle dile getiriyor:

''Galaksimizde Dünya'ya benzeyen ve bu nedenle gelişmiş zekaya sahip canlılar barındırma ihtimali bulunan pek çok gezegen mevcut. Bir gün bu gezegenlerin birinden bir mesaj alırsak, cevap vermeden önce son derece dikkatli olmalıyız. Zira söz konusu uzaylılar beklediğimiz gibi -özellikle teknoloji konusunda- bizden daha gelişmiş durumdalarsa, bu buluşma Amerika'yı keşfeden Kolomb ile yerlilerin karşılaşması gibi olur. Hatırlayacak olursanız bu karşılaşma yerliler açısından pek iyi sonuçlanmamıştı''.

Hawking'e göre kendimizi çok daha iyi bir şekilde geliştirmemiz ve uzayın keşfi konusunda daha ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Ancak bunun için önümüzde çok fazla bir süre olmayabilir. Zira gelişmiş uzaylılar bizden önce davranırlarsa, bu durum bizim sonumuz olur. İşte bu sebepten Hawking, ilk adımın bizim tarafımızdan atılmasından yana.

Bu konuda Hawking'den farklı düşünen bilim insanları ise iletişime geçmenin medeni bir izlenim yaratacağı kanaatinde

Bu konuda Hawking'den farklı düşünen bilim insanları ise iletişime geçmenin medeni bir izlenim yaratacağı kanaatinde

Eğer adım atamayacak durumda, konumda isek, o zaman uzaylılarla iletişime geçme arayışımız da felaketle sonuçlanabilir. Tabi bu konuda Hawking'e katılmayan pek çok bilim insanı da mevcut. Zeka seviyeleri ne olursa olsun iletişime geçebilmenin karşı tarafa medeni bir izlenim yaratacağını düşünen bazı bilim insanları, Hawking'in aksine bu konuda daha fazla çalışma yapmamız gerektiğini savunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
828
457
127
79
65
49
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alp Demir

biz darbeyi indirdik uzaylıları mı indiremices eeeeyyyyyyyy feto sana bu ülkeyi yedirtmeyizzzz bu arada dünyanın ismi 15 temmuz şehitler gezegeni diye değişssin

Pasif Kullanıcı

Astrofiziğin yaşayan dehalarından olan Stephen Hawking'in her fikri önemlidir ve tartışılmalıdır. Stephen Hawking'in bu teorisi ile ilgili tartışmayı dahi ka... Devamını Gör

Simge Uslu

Uzaylılar halimizi görseler zaten boşuna yorulmayalım derler. Gezegenin ağzına sıçmışlar derler. Hadi gidelim derler. Birbirini yesin köpekler derler.