Görüş Bildir
Haberler
Eşcinsel Yasaya Soçi’de Madalya ile Cevap

Eşcinsel Yasaya Soçi’de Madalya ile Cevap

yelda kahveci
10.02.2014 - 14:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşcinsel Yasaya Madalya ile Cevap

Soçi’de devam eden Kış Olimpiyat oyunlarında 3,000 metre yarışını kazanan Hollandalı LGBT birey olan Ireen Wüst, Rusya hükümetinin LGBT bireylerin haklarını kısıtlayan yasaya altın madalya kazanarak anlamlı bir cevap verdi.

Ireen Wüst, Soçi Kış Olimpiyat oyunlarında mücadele eden yedi LGBT birey olduğunu açıklayan sporcular arasında yer alıyor. Ireen Wüst pazar günü 3000 metre sürat pateninde kazandığı altın madalya ile Şoçi Kış Oyunlarında ilk madalya kazanan LBGT sporcu oldu.

Ireen Wüst’ün altın madalya kazanması sonrası Putin yönetimindeki Rusya’da Olimpiyat öncesi çıkarılan eşcinsel karşıtı yasayla ilgili tartışmaları da tekrar gündeme taşıdı.

2009 yılında bir kız arkadaşı olduğunu açıklayan Hollandalı sporcu, Soçi’de kazandığı altın madalya sonrası “17 milyon Hollandalı benim kazanmamı istiyordu. Şimdi üzerimdeki ekstra baskı kayboldu ve daha fazla madalya kazanabilirim” açıklamasında bulundu.

Şoçi Kış Olimpiyatlarının başladığı gün, Rus polisi Moskova ve Petersburg şehirlerinde LGBT bireylerin haklarını savunmak için yapılan gösteri sonrası 14 kişiyi tutuklanmıştı.

Ireen Wüst’ün kazandığı madalya sonrası Rusya hükümetinin çıkardığı LGBT bireylerin haklarını kısıtlayan bu yasaya tepkilerin daha da artması bekleniyor. Yasaya göre, LGBT bireylerin herhangi bir eylem ve protestosu sonrası, protestoya katılanların hapis cezası ile yargılanması mümkün hale getirilmişti.

(Al Jazeera, Yeşil Gazete )

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/02/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0