onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Şeyda Betül Kılıç Yazio: Asosyal Erkeklerin Kız Kankası Olması

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Şeyda Betül Kılıç Yazio: Asosyal Erkeklerin Kız Kankası Olması

Şeyda Betül Kılıç
07.01.2022 - 17:26 Son Güncelleme: 09.01.2022 - 18:47

Erkekler kadınlardan daha az sosyaller. Çevreleriyle iletişim kurma nedenleri genellikle iş, güç... Az insanla yakınlaşıyorlar. Duyguları elbette var ama kültürel nedenlerle genellikle örtülü ve derinde. Kendilerini gerçekten açtıkları hemcinsleri oldukça az. Kendilerini anlatabildikleri ve daha samimi ilişkileri genellikle kadınlarla gelişiyor. Bu da erkekleri, toplumda kız kankası denilen daha feminen ilişkilere itiyor. Anneyle daha yakın bağ kurmuş ve baba otoritesinden nefret etmiş bir erkek için bu durum ödül bile getiriyor olabilir. Bu kötü mü iyi mi tartışmıyoruz. Yazımız, erkeklerin hemcinsleriyle olan garip kopuklukları ve asosyal duruşlarını anlamlandırmak için yazıldı. Genellemek doğru olmayabilir fakat bu yazdıklarım sizi de ikna edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Erkekler covid izolasyonu süreçlerinde az sosyal özellikleri nedeniyle daha dayanıklılardı.

kuramadıkları kısıtlı zamanlarda duygusal dağılmalardan kadınlara göre daha güçlü çıktılar. Konu yalnızlık olduğunda da erkekler kadınlardan daha dayanıklılar ama yalnızlıktan zarar görme oranlarımız çok benzer. Sonuçta yalnızlık bir tercih değil zaruri bir sonuçsa bedeli hep ağırdır. Yalnızlık nihayetinde kişilerarası bir bozulmadır. Hem bedene hem beynimize ağır sonuçları vardır.  Thomas Joiner çığır açan kitabında Lonely at the Top (2011), erkeklerin derin bir yalnızlık, boşluk ve kopukluk duygusu için dış dünyada Dorian Gray benzeri bir başarı takası yaptığını söylüyor. Erkekler, kadınlar kadar yakın arkadaşlıklarında kendilerini bağlı hissedebilirler ancak harici başarı elde etmek için kişisel ilişkilerini ihmal etme eğilimindedirler.

Bilirsiniz biz kadınlar eş veya partnerimizi bir dostumuzun eşiyle tanıştırmaya çok hevesliyizdir. Birlikte tatil planları, çeşitli oyunlarda buluşmak hep kadın beyninin erkeği sosyal hayata çekme manipülasyonlarıdır. Erkek tüm hayatını iş ilişkilerinin merkezinde yaşamakla yetinebilir. Ancak kadınlar eve geldiklerinde komşu, ahbap, arkadaşla sosyalleşerek veya birbirini dinleyerek rahatlarlar. Terapi odasında birçok yeni evli erkeğin eşi için yakındığı benzer bir cümle hatırıma geldi. Mutlaka yazmalıyım. ‘’Eşim annesiyle veya kadın arkadaşıyla telefonda bu kadar uzun ne konuşuyor bilmiyorum’’.

Kadın beyni… Mutlaka duyulmak ve anlaşılmayı sevişmenin ve dansın önüne koyuyor. Kadınlar kulaklarıyla sevişir sözü burada tam yerini buldu.

Eşlerinin desteğiyle sosyalliği yakalamış erkekler tipik olarak yalnızca boşandıklarında veya dul kaldıklarında, aslında eşleri tarafından ayarlanmamış veya yönetilmemiş ne kadar az ilişkiye sahip olduklarını ve hayatlarındaki tüm bağlantılar için tamamen ortaklarına bağlı olarak ne kadar savunmasız olduklarını fark ederler. Erkeklerin ömür boyu sürdürdüklerini sandıkları liseden, kolejden dostları vardır ve onları aramak, buluşmak konusunda cidden yeteneksizdirler. Birçoğunu görmeyeli yıllar, hatta birkaçı on yıllar olduğunu fark etmeleri için birinin diğerini beklenmedik (!) bir şekilde araması gerekir. Oysa bir kadın için nerdeyse tam tersi söz konusudur.

Araştırmalar, zenginlik ve maddi mal birikimine odaklanmanın hayatta daha az genel mutluluk ve yakın ilişkilerde daha az tatmin ile sonuçlandığını gösteriyor (Baker, 2017).

Harvard Yetişkin Gelişimi Çalışması (Harvard, 2017), seksen yıl boyunca bir grup erkeği takip etti. Araştırma boyunca hayatlarının farklı noktalarında erkeklere “Gecenin bir yarısında hasta olsanız veya korksanız kimi arardınız?” diye soruldu. Gidecek birini bulan erkekler, hayatlarında ve evliliklerinde daha mutluydu ve zamanla fiziksel olarak daha sağlıklıydı.

Başarılı intiharların yüzde 80'i erkektir ve katkıda bulunan önde gelen faktörlerden biri yalnızlıktır (Murphy ve diğerleri, 2017). Birçok doktor sigara ve alkol gibi risk faktörleri hakkında sorular sorarken Araştırma, yıllık bir fizik muayene sırasında hastalarının en yakın ilişkilerinin ne kadar tatmin edici olduğunu da sormaları gerektiğini öne sürüyor.

Sonuç olarak erkekler enerji boşaltma, kabul görme, kendini gösterme nedenli ilişkilerden, daha derin ve yargısız ilişkilere doğru anlamlı bir tercih yapmalılar. Aksi halde asosyal ve av peşindeki eski erkek beyni yeni çağın çok gerisinde kalacak.

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atilla Atilla

asosyalim,azıcık