Görüş Bildir
Haberler
Ses Kayıtlarını Dinlediğimde Dehşete Düştüm

Ses Kayıtlarını Dinlediğimde Dehşete Düştüm

Onedio Medya
27.02.2014 - 19:20 Son Güncelleme: 27.02.2014 - 19:24

Ses Kayıtlarını Dinlediğimde Dehşete Düştüm

'Ses kayıtlarını dinlediğimde dehşete düştüm, içim kurudu'

'En vahimi de muhafazakar insanımızı aptal yerine koyuyor' 'Adam 'hissetmiş' ya hu' 'Cemaat herhangi bir suç işlediyse çıkar kanıtları ortaya hakimler yargılasın'

Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Mehmet Altan , 28 Şubat'ın yıl dönümünde siyasal iktidarın, o süreçle paralellik gösteren uygulamalarıyla karşı karşıya kalındığını ifade ederek, o dönemde askeri vesayetin baskısını şu anda iktidarın yolsuzlukları açığa çıkaranlara uyguladığını söyledi.

Samanyolu Haber' değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Prof. Dr. Mehmet Altan, aldatıldığını iddia eden hükümetin 4 bakanının istifa ettiğini hatırlatarak, hükümete istifa çağrısı yaptı.

'Ses kayıtlarını dinlediğimde dehşete düştüm, içim kurudu' diyen Prof. Dr. Mehmet Altan, iktidarın bir yerlerden hırsızlık yapmaya icazet veren bir fetva aldığını ve bu fetvayla çok vahim bir şekilde yolsuzluk ve rüşvete bulaştığını dile getirdi.

'En vahimi de muhafazakar insanımızı aptal yerine koyuyor. ' ifadesini kullanan Altan, 'Bu çok çirkin bir durum. Bu isnat edilen suçlamaları yapmayan adamın tavrı böyle olmaz. Çıkar yargıya hesap verirsin. Yargıyı bertaraf etmezsin.' diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI'

Cumhurbaşkanı'nın bu darbe niteliğinde Anayasa'ya aykırı yasaları onaylamakla çok büyük bir yanlış yaptığını ifade eden Altan, 'Bunları onaylamak iktidarın faşizmine ortak olmaktır. Madem Anayasa'ya aykırı niye onaylıyorsun. Cumhurbaşkanı beni çok şaşırttı.' dedi.

Bu kadar ağır manevi yara almış bir iktidarın artık döneminin bittiğini söyleyen Altan, '25 Aralık'tan iktidar meşruluğunu kaybetmiştir. Hukuk devleti bitmiştir. Çünkü mahkeme kararları hiçe sayılmıştır' dedi.

Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanının, internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili 'Montaj olduğunu hissettim' sözüne ithafen 'Adam hissetmiş ya hu' diyerek tepkisini dile getiren Mehmet Altan, 'Ses kayıtlarıyla ilgili dinlemeye gerek olmadığını, kötü bir montaj olduğunu ve incelenmesine gerek olmadığını söyleyen bakanın dünyayı kendine güldürdüğünü söyledi.

'CEMAAT SUÇ İŞLEDİYSE KANITLARI ORTAYA ÇIKAR'

'Cemaat herhangi bir suç işlediyse çıkar kanıtları ortaya hakimler yargılasın ' diyen Altan, Başbakan'ın rüşvet ve yolsuzlukların üstünü örtmek için böyle bir düşman ürettiğini ve baskılarla yıldırmaya çalıştığını söyledi. Bir İnsanın herhangi bir cemaate mensup olmasının hukuki açıdan bir problem olmadığını söyleyen Altan, 'Bir insan suç işlemiyorsa istediği camiaya gönül verebilir' dedi.

'Bir devlet çete kurarsa ancak bu şekilde olur' ifadesini kullanan Altan, MİT'in görev alanının milli menfaatler doğrultusunda bilgi ve istihbarat toplayıp, bunları bertaraf etmek için görev yapacağını dile getiren Altan, sınırsız yetkilerle donatılan MİT'in dokunulmaz ve denetilemez bir yapıya büründüğünü kaydetti.

'Ben hayatımda bu ölçüde hukuka darbe yapan bir siyasal iktidar görmedim.' şeklinde konuşan Altan, ' Hükümetin yasallığı ve meşruluğu bitmiştir. Seçimlerde oy oranında herhangi bir azalma olmaz ya da artış olursa ciddi bir siyasi faşizm tehlikesi başlar ve büyük bedeller ödenir' diye konuştu.

Kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/gundem/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0