Görüş Bildir
Haberler
Şenol Güneş: ''Bu Yarış İçinde Varsanız En İyisini Yapmalısınız''

Şenol Güneş: ''Bu Yarış İçinde Varsanız En İyisini Yapmalısınız''

Enver K.
09.12.2015 - 21:43

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Arjantinli oyuncu Jose Sosa'yla birlikte, Sporting maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grupta üç takımın da çıkma şansının olduğuna dikkat çeken Güneş, ''Her şeyin belli olacağı bir maç olacak. Yarın beraberlik veya kazanmamız halinde gruptan çıkmamız kesin olacak. Kaybedersek diğer maçın sonucuna göre her şey değişebilir. Bizim dezavantajımız Lokomotiv Moskova ile iki maçta da berabere kalmış olmamız oldu. Eğer bir maçı kazanabilseydik çok daha avantajlı olacaktık. Yarınki amacımız kazanmak olacak ama beraberlik de bizim lehimize bir sonuç olacak. Biz de ona göre bir anlayışla sahaya çıkacağız. Rakibimizin gücünün farkındayız ama biz de iyi bir takımız. Dolayısıyla iki kaliteli takımın maçı olacak. Güzel bir maç bekliyorum. Umarım kazanan biz oluruz.' diye konuştu.

Ersan ve Gökhan'ın sakatlıklarının kendileri için büyük sorun teşkil etmediğini belirten deneyimli teknik adam, ''Biz bütün oyuncularımızdan en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyoruz. Onlar da şans bulduklarından ellerinden geleni yapıyorlar. Yarınki oynayacağımız maçta da elimizdeki en iyi oyuncularla sahaya çıkacağız. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan en güzel futbolumuzu oynayıp sahadan ayrılmak istiyoruz.' dedi.

''MAÇIN FAVORİSİ YOK''

İlk maçta, iki takım arasında favorinin olmadığını hatırlatan Şenol Güneş, ''Bu maçta da favorinin olmadığını düşünüyorum. İki takım da teknik ve iyi futbol oynamaya çalışan takımlar. Biz sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız. Rakiimi elbette iyi takım ama biz de iyi takımız. Yarın sahaya çıktığımızda neler olacağını göreceğiz.' ifadelerini kullandı.

'SPORTING'İN QUARESMA'YLA İLGİLENDİĞİ İDDİALARI'

Sporting'in Quaresma'yla ilgilendiği iddialarına ilişkin gelen bir soruya Şenol Güneş, 'Ben bu konuda yorum yapmasam daha doğru olur çünkü her yaptığım yorum farklı yerlere çekilebilir. Ricardo iyi oyuncu, bizim oyuncumuz ve biz onunla birlikte yarışmaya devam edeceğiz. Bunun dışındaki konular gereksiz spekülasyonlar. Şu an Quaresma ile ilgili bir şey yok. Bu sorular yersiz, zamansız gereksiz. Gereksiz konuşmaya gerek yok. Ricardo bizim oyuncumuz, takımı da seviyor. ondan memnunuz. Transfer dönemlerinde her oyuncuya teklif olabilir ama şu ana kadar hiçbir oyuncumuz için teklif gelmedi.' yanıtını verdi.

''LIZBON'UN 30 OYUNCUSU VARKEN BİZİM...''

Son olarak iki kulvarda ilerlemenin zaman zaman form durumunu etkileyebildiğini belirten Güneş, ''Lizbon'un 30 oyuncusu varken bizim 22-23 oyuncumuz var ama ne olursa olsun bunları ayırt etmek doğru değil. Biz yarın son maçımızı oynayacağız. Ondan sonra üç lig maçımız var. Sezon başından bugüne gelene kadar oyuncularımız zaman zaman yorgunluğa bağlı düşüşler yaşadı bu doğru. Bu da normaldir. Ama biz hiçbir maçta teslim olmadık. Bu yarış içinde varsanız en iyisini yapmalısınız, biz de yapmaya çalışacağız.' diyerek sözlerini noktaladı.

SOSA: ''BURADAKİ ATMOSFERİ ÇOK İYİ BİLİYORUM''

SOSA: ''BURADAKİ ATMOSFERİ ÇOK İYİ BİLİYORUM''

Yarın akşam önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayan Jose Sosa ise grubun kaderinin bu maçla çizileceğini ifade etti. Maça hazır olduklarını belirten Sosa, ''Buraya daha rahat bir durumda gelmeyi çok isterdik. Yarınki karşılaşmaya tamamen hazırız. Zor bir maç olacak ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız.' dedi.

Kazanmanın moral açısından kendilerini olumlu yönde etkilediğini söyleyen Sosa, 'Kazanmak tabii ki hem takımın özgüvenini hem de taraftarların özgüvenini yükseltiyor ve inanç duygumuz da yükseliyor. Son zamanlarda işler takım için de benim için de iyi gidiyor. Yarın da çok güzel bir maça çıkacağız. Gruptan çıkmak istiyoruz. Önümüzde birçok hedef var ama zaman ilerledikçe işler daha belirgin hale gelecek. Ama biz tüm kulvarlarda son ana kadar mücadele etmek istiyoruz.' diye konuştu.

Lizbon'daki atmosferi çok iyi bildiğini belirten Sosa, 'Sporting Lizbon grupta istikrarsız sonuçlar aldı. Ama kesin olan bir şey var ki yarın akşam hem bizim hem de Sporting Lizbon için çok belirleyici bir maç olacak. Ben buradaki atmosferi yakından biliyorum. Metalist forması giyerken birkaç yıl önce burada oynamıştım. Zor olacak ama bizim Beşiktaş olarak yarın kendi kaderimizi çizme fırsatımız elimizde.' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş olarak hedeflerinin daima ileri gitmeye yönelik olduğunu sözlerine ekleyen Arjantinli yıldız, ''Geçen sezon da üç kulvarda elimizden geleni yapmıştık. Bu sezon da aynı şekilde tüm kulvarlarda gelişmeye çalışıyoruz. Yeni bir teknik direktörümüz, aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Zaman ilerledikçe yüksek hedeflere ne kadar yakın olduğumuzu göreceğiz.' dedi.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0