Görüş Bildir
Haberler
Sende Hangi Tür Kaygı Bozukluğu Var?

etiket Sende Hangi Tür Kaygı Bozukluğu Var?

Geçim sıkıntısı, iş yerinde yaşanan zorluklar, şehir hayatının boğuculuğu gibi psikolojimizi olumsuz yönde etkileyen şeyler yüzünden hepimiz anksiyete veya depresyonla mücadele eder hale geldik. Anksiyete deyip geçmemek lazım, bunların da çeşitleri var. Hazırsan durumuna açıklık getirmek üzere seni testimize doğru alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak bize cinsiyetini söyle bakalım.

2. Şimdi de yaşını öğrenelim.

3. Kendini en çok ne zaman güvende hissediyorsun?

4. Temizlik konusunda takıntılı mısın?

5. Kaygı bozukluğu yaşadığını hissettiğinde bu belirtilerden en çok hangisini yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hastaneye ne sıklıkla gidersin?

7. Genelde vaktini bir programa uygun şekilde mi geçirirsin?

8. İlerde bu alışkanlıklardan hangisini edinebileceğini düşünüyorsun?

9. Okulda veya iş yerinde bir sunum hazırlaman gerekiyor. Bu duruma nasıl bir tepki verirsin?

10. Ve son olarak... Seni en çok gergin hissettiren bunlardan hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Performans kaygı bozukluğun var!

Başarısız olma ihtimali hepimizi endişelendirse de sendeki durum biraz daha farklı. Sen başarısızlığı diğer insanlardan çok daha stresli karşılıyor ve bunu bir utanç kaynağı olarak görüyorsun. Bu da kendi değerini sorgulamana neden oluyor. Yaptığın her işte başarılı olmazsan bu sana kontrolü kaybettiğini hissettirebilir. Bunun için önlem almalısın.

Ayrılık kaygı bozukluğun var!

Eğer hayatındaki insanlarla aranda güçlü duygusal bağlar varsa onlardan ayrılmak elbette zor olacaktır. Ancak seninki biraz zoru aşıyor. Ayrılık anında aşırı tepkiler verebiliyor veya büyük bir kaybolmuşluk duygusuna kapılabiliyorsun. Bunun üstesinden gelmek kolay değil, ancak ihtiyacın olduğunda sevdiklerinin yanında olacağını aklının bir köşesinde tutmanı isteriz.

Sosyal kaygı bozukluğun var!

Büyük bir grup insanın etrafında olmak, seni açıklayamayacağın derecede rahatsız veya garip hissettiriyor mu? Kendini sosyal bir ortamda bulduğunda başkaları tarafından değerlendiriliyor veya yargılanıyormuş gibi hissediyor musun? Her ikisine de evet cevabını verdiysen, sosyal anksiyete seni mükemmel bir şekilde tanımlıyor demektir. Başkaları tarafından yargılanmaktan korktuğun için seni suçlamıyoruz. Aslında, yeni insanlarla tanıştığımızda hepimiz biraz gergin oluruz. Yalnızca bu durumun seni engellemesini ve yeni insanlarla tanışma fırsatını elinden almasını istemiyoruz. Kendini gergin hissettiğinde içinden 10'a kadar say ve rahatlamaya çalış, kontrolünü kazanmak senin elinde...

Hastalık kaygı bozukluğun var!

Ciddi bir belirti olmamasına rağmen kendi kendine bir anda hastalık üretebiliyor ve bununla ilgili strese giriyorsun. Görünüşte şüpheli olabilecek fiziksel belirtiler üzerinde stres eğilimin var. Bir hastalık hastası olarak, kazandığın stres seviyesi sadece yaşam tarzını ve günlük rutini engellememekle kalmaz, aynı zamanda sağlığın mükemmel olduğunda bile kendini gösterebilecek bazı psikosomatik belirtilere de yol açabilir. Bu yüzden önlem almalısın.

Zaman kaygı bozukluğun var!

Kronofobi kısıtlı zaman korkusudur ve akıp giden zaman, bu korkuya sahip bir insanda büyük bir stres yaratır. Ancak gelecekte neler olacağıyla ilgili endişe duyuyorsan, bazen onu doğru şekilde kavrayabilme yeteneğini de kaybedersin. Belki de çocukluğunda zamanını nasıl geçirdiğin konusunda seni endişelendiren belirli bir olay yaşadın ya da bu yeryüzünde geçirdiğin süreyi ve bu sürenin seni ölüme nasıl yaklaştırdığından endişeleniyorsun, kim bilir... Yapman gereken bedenine iyi bakmak ve yaşadığın süreyi kaliteli geçirmeye çalışmak. Egzersiz ve dengeli beslenmek bu kaygının üstesinden gelmene yardımcı olacaktır.

Obsesif kompulsif bozukluğun var!

Küçük şeyler üzerinde strese girme eğilimin var, öyle değil mi? Doğru sırada bulunmayan şeyler ya da bazı nesnelerin yerinden çıkması muhtemelen seni çileden çıkarıyor. Mümkün olan her şeyin senin kontrolünde olmasını istiyorsun ve en ufak bir değişiklikle büyük stres yaşıyorsun. İşleri doğru bir şekilde yapmak ve ayrıntılara dikkat etme isteğine sahip olmak iyi bir şeydir, ancak bu hissin seni kontrol etmesine izin vermemelisin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
409
115
109
65
28
27
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın