Görüş Bildir
Haberler
Sen Hangi Üniversitede Profesör Olmalısın?

etiket Sen Hangi Üniversitede Profesör Olmalısın?

En yüksek akademik basamağa erişmek öyle kolay değil. Çeşitli konuları algılama ve tepki verme biçimine göre, acaba hangi prestijli kurumda profesörlük yapmak sana yakışırdı? Biz de merak ettik doğrusu, testi çöz ve birlikte görelim bakalım...

1. Hazırsan başlayalım. Bu masalardan hangisinde daha keyifli çalışırdın?

2. Arkadaşların seni tanımlamak için bu sıfatlardan hangisini kullanır dersin?

3. Bize diğerlerinden daha fazla hoşuna giden GIF'i seçmeni isteyelim.

4. Bir an için okulda olduğunu farz edelim. Bunlardan hangisi senin için daha kullanışlı?

5. Sence bir insanın başarılı olabilmesi için nasıl bir özelliğe sahip olması daha önemli?

6. İnsanlık seni bunlardan biriyle anacak olsaydı, neyi tercih ederdin?

7. Görsel algılarımız zihnimizle ilgili önemli ipuçları verir. Senin bu üçlüde ilk dikkatini çeken hangisi oldu?

8. Rorschach mürekkep testinde sıra. Ne çağrıştırdı bu görsel sana ilk olarak?

8. Rorschach mürekkep testinde sıra. Ne çağrıştırdı bu görsel sana ilk olarak?

9. Son olarak kendine bu aforizmalardan birini seç ve bitirelim.

9. Son olarak kendine bu aforizmalardan birini seç ve bitirelim.

Boğaziçi Üniversitesinde profesör olmalısın!

Boğaziçi Üniversitesinde profesör olmalısın!

Ülkenin tartışmasız en iyi üniversitelerinden biri! Herkesin araştıramadığını araştırabilecek cesaret sende mevcut. Konusu yahut muhatabı kim olursa olsun,

haksızlık karşısındaki tutumundan ödün vermiyorsun. Vizyon sahibi ve sosyal bir

kişiliğin var. Becerikli olman günlük hayatını da kolaylaştırıyor. Rasyonel düşünceyi sosyal becerilerle güzel harmanlamışsın. Boğaziçi kesinlikle tam senlik!

ODTÜ'de profesör olmalısın!

ODTÜ'de profesör olmalısın!

Ülkenin gururu, dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinden eksik olmamayı daima başarıyor. Öncü bir beynin, girişimci bir yönün ve kendini çok iyi ifade edebilme becerin var. Bu da zihninin sıra dışı bir algoritmayla çalıştığını gösterir. Beste yapar gibi, ahenkli bir düşünme biçimi. Herhangi bir konuyu uzun, süslü cümlelerle de anlatabilirsin, nokta atışı kısacık ifadelerle de. Kesinlikle ODTÜ kadar şık bir eğitim kurumunda profesör olurdun.

Harvard'da profesör olmalısın!

Harvard'da profesör olmalısın!

Nasıl bir zeka? Görsel, mekansal ve analitik ilişkileri ne güzel de kuruyorsun. Tepkilerin de net ve keskin. Estetiğe düşkünsün ama bu uğurda ortaya çıkacak bir mantık dışılığı da kabul edemezsin. Takır takır çalışan bir sayısal zekan var; aynı zamanda detaycı ve meraklısın. Dünyanın en iyi, en prestijli üniversitelerinden Harvard'da profesör olmalısın!

Oxford'da profesör olmalısın!

Oxford'da profesör olmalısın!

Sende dünya üzerinde iz bırakacak potansiyel mevcut. Hayal gücün bilimsel çalışmalar için de yeni çığırlar açacak cinsten. Her zaman sorgulayan, araştıran bir karakterin var ve son derece dikkatlisin. Bilimsel bir dayanağı olmayan her şey senin gözünde palavradır. Zeki olduğun kadar idealist karakterin dolayısıyla sana Oxford'da profesörlüğü çok yakıştırdık!

MIT'de profesör olmalısın!

MIT'de profesör olmalısın!

Dünyanın net en iyi bilim ve teknoloji kurumu; Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hayalperest, aykırı ve yaratıcı bir zihin. Aynı zamanda detay odaklı, akıllı ve çok yönlüsün. Estetik algıların hayli gelişkin. Muhtemelen seslere karşı da hassassın. Bilim sende çokça haz uyandırıyor ve ruhunu doyuruyor. Belirli geleneklerini korumayı bilen, modernist de bir düşünce yapısındasın. MIT çıkmayacaktı da ne çıkacaktı sana??

Cambridge'de profesör olmalısın!

Cambridge'de profesör olmalısın!

İleri görüşlü ve yaratıcı olduğun kadar ayakları da yere basan birisin. Birçok insanın kafasını karıştıran konular senin için çocuk oyuncağı. Beynin hızlı çalışıyor ve algıların da hayli açık. Bilimsel dayanağı olmayan hiçbir şeye kolay kolay güvenmezsin. Rakamları tıpkı ritmler gibi düşünebilen bu zihnin Cambridge

profesörlüğüne çok uygun düşer!