Görüş Bildir
Haberler
Samsung’dan 16TB’lık SSD!

Samsung’dan 16TB’lık SSD!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung, birkaç saat önce yaptığı etkinlikte geleceğin teknolojilerinden birini tanıttı: sadece 2,5inç boyutunda tam 16TB Flash Hafıza Sürücüsü!

Flash hafızalar hızları ile ünlü olsalar da yüksek kapasite konusunda eski nesil hafızaların gerisinde kalıyorlardı. Yeni teknolojinin önemi işte tam bu noktada kendini belli ediyor. Günümüzde hüküm sürmeye devam eden manyetik dönen sürücüler bile 8-10TB’lık kapasiteler sunabilirken, çok daha hızlı bir şekilde çalışan ve artık yüksek kapasiteler sunan flash bellekler gelecekte tahtın yeni sahibi olabilir.

Samsung, bu teknoloji harikasını kendi 256 gigabitlik NAND flash teknolojisine borçlu. Flash bellekler normalde iki boyutlu bir düzlem üzerine yerleştirilebilirken bu teknoloji sayesinde birkaç katman hafıza hücresini yan yana yerleştirerek daha yüksek kapasite elde edebiliyor.

2,5 inçlik boyutuyla da oldukça etkileyici gözüken sürücü, henüz son kullanıcılara sunulmak için hazır değil. İlk etapta kurumsal şirketlere sunulacak olan yeni ürünün fiyatının parça başına 5000 doların üzerinde olması bekleniyor.

 The Next Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0