Sağlığını Korumak İçin Ramazan’da Yapabileceğin 10 Şey
Ramazan'da gün boyu aç ve susuz kalmak vücudu yoruyor. Bu yüzden sağlığını korumak için bazı şeylere dikkat etmen gerekiyor. Ramazan boyunca nelere dikkat etmen gerektiğini biliyor musun?
1. Ramazan boyunca vücudumuz susuz kalıyor. Bunu gidermek için iftardan sahur bitene kadar sıklıkla su içmen gerekiyor.
2. En sık yapılan yanlışlardan biri sahur yapmamak.
Uyanmak zor geldiği için bazıları sahura kalkmıyor ya da yiyip yatmayı tercih ediyor. Ama bu aslında pek doğru değil. Saatlerce aç ve susuz kalacağın için sahur öğününü atlamaman gerek.
3. İftar sofrasını görünce saldırmak istediğini biliyoruz ama bu hiç doğru bir davranış olmaz değil mi?
Bütün gün aç kalan vücudunu bir anda ağır yemeklerle doldurmak bir süre sonra mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu yüzden yavaş yavaş sindire sindire yemen gerek. Bir anda yemeklere atlamak ve hiç durmadan yemek, iftar sonrası sorunlara neden olabiliyor.
4. Orucu çorbayla açmak, mideyi alıştırmak için iyi bir fikir!
Uzun süre aç kalan mideyi çorbayla yemeklere alıştırabilirsin. Sıcak çorba hem mideni rahatlatacak hem de daha ağır yemeklere hazırlık olacak. Hatta çorba sonrası yemek yemeye küçük bir ara verirsen senin için çok daha iyi olacaktır.
5. İftarda yavaş yemek gerekli ama ayrıca dengeli beslenmek de gerekli. ⚖️
Ramazan boyunca iki öğün beslenildiği için yemeklerin çok dengeli olması gerekir. Yani günlük alman gereken içerikleri sahur ve iftar arasında bölmelisin. İftar ve sahur sofrasında mutlaka proteinli ve lifli yiyecekler yer vermelisin.
6. Ramazan'da uyku düzeni de bozuluyor.
Sahura kalkmak Ramazan'da uyku düzenini bozuyor. Bu yüzden yeterli uyku almak için iftar ve sahur arası uyuyabilirsin. Ya da mümkünse iftar öncesi kısa bir şekerleme yapmak iyi gelebilir. İftardan sonra oturup sahura kadar bekliyorsan bu çok yorucu olabilir. O yüzden mümkün olduğunca dinlenmeye bak!
7. Sahurda ne yediğine çok dikkat etmelisin.
Sahurdan iftara kadar çok uzun süreler vücudun aç kalıyor. O yüzden sahurda gün boyu seni tok tutacak yiyeceklere yönelmelisin. Mesela haşlanmış yumurta iyi bir tercih olabilir. Bunun yanında uzak durman gereken yiyecekler ise yağlı ve ağır yemekler.
8. Herhangi bir sağlık sorunun varsa doktora danışmadan oruç tutmaman gerek.
Oruç tutmadan önce mutlaka doktorundan onay almalısın. Vücudunun uzun süreler açlığa ve susuzluğa dayanması zor bir durum. Hele bir de sağlık sorunun varsa bunun ciddi sonuçları olabilir.
9. Ramazan boyunca vücudun bütün gün açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.
Bu yüzden olabildiğince ağır egzersizlerden uzak durmalısın. Ağır egzersizler ya da sürekli dışarıda olmak seni yorabilir ve dayanmayı güçleştirebilir. Ramazan boyunca olabildiğince sakin bir yaşam sürmeye çalışmalısın.
10. İftar sonrası yiyeceğin tatlıya dikkat etmelisin.
İftarda bir anda çok yemek yemek zaten mideyi çok yoruyor. Bir de üstüne ağır bir tatlı yemek hiç de mantıklı değil. Bu yüzden çok şerbetli ve çok ağır tatlılar iftar sonrası için uygun olmaz. İftar için daha çok sütlü ve hafif tatlılara yönelebilirsin.
Enterogermina ile Sindirim sisteminiz Ramazan’a hazır!
Sofralar, yemekler, misafirler hazır. Peki sindirim sistemimiz hazır mı?
Ramazanda uzun süren açlık ardından hızlı hızlı yediğimiz yemekler bir de ağırsa vay halimize.
Bu dönemde değişen beslenme alışkanlıklarımız sindirim sistemimizi etkileyerek bazı istenmeyen durumlara sebep olabiliyor.
Enterogermina`nın içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar Ramazanda da sindirim sistemimizi düzenlemeye yardımcı oluyor.
63 ülkenin tercih ettiği probiyotik Enterogermina, kendine özel 4lü suş kombinasyonuyla iftar sofralarında yanımızda. Hiçbir koruyucu madde içermeyen 4 Milyarlık formunun içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar ile tüm ailenin sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı , kullanımı da çok kolay: ÇALKALA / AÇ / HÜPLET.
Ramazanda ailemizle iftar sofrasının keyfini çıkarmak bizden, sindirim sistemimize destek Enterogermina probiyotiklerinden!