Görüş Bildir
Haberler
Saçlarını Tutam Tutam Yolmasına Sebep Olan Hastalık Yüzünden Kafasını Kazıtan Genç Kız

etiket Saçlarını Tutam Tutam Yolmasına Sebep Olan Hastalık Yüzünden Kafasını Kazıtan Genç Kız

Rebecca Brown! Henüz 23 yaşında olan Rebecca saç koparma hastalığı olarak bilinen Trikotillomani'ye sahip dünyadaki milyonlarca kişiden sadece biri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rebecca 16 yaşından beri bu takıntısı psikolojik bir rahatsızlık haline gelmiş. Ve saçlarının bir bölümü neredeyse kel kalmış.

Trikotillomani; saç, kirpik ve kaş yolma gibi etkileri olan psikolojik kaynaklı bir hastalık

Bu hastalığın bilinen kesin bir sebebi yok. Hastalığın sebepleri hastalık esnasında beyinde gerçekleşen değişiklikler, diğer hastalıklardan farkları, şiddetlendiren durumlarla ilgili araştırmalar devam etmekte. Ulaşılan noktada bilinen bilimsel gerçek hastalığın nörobiyolojik bir süreç olduğu ve hastalık gelişiminde genetik yani kalıtımsal faktörlerin de rol oynadığıdır.

2014 yılında Youtube'a yüklediği videoda 6,5 yıl boyunca kaydettiği selfie'leri paylaştı.

2011 yılında ilk kez saçlarını tamamen kazıyan Rebecca Brown, saçlarını sonsuza dek kaybetmemek için bu işlemi tekrarlamak zorunda kaldı.

2011 yılında ilk kez saçlarını tamamen kazıyan Rebecca Brown, saçlarını sonsuza dek kaybetmemek için bu işlemi tekrarlamak zorunda kaldı.

Yine de 'Kafamı kazıtarak saçsız kalmak beni korkutmuyor. Kafamı kazıtmak, bu hastalığın bana acı verdiğini sembolize ediyor.' diyor Rebecca.

Durumunu anlatarak saçlarını kazıttığı anları da böyle videoya almış:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1042
287
187
40
34
14
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın