Görüş Bildir
Haberler
Saç Ekimi Nedir Kimlere Uygulanır ?

Saç Ekimi Nedir Kimlere Uygulanır ?

Canan Süner
09.05.2014 - 15:44 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 18:21

Saç Ekimi

Hem erkeklerde hem de kadınlarda uygulanabilen ve lokal anestezi altında yapılan saç ekimi, kelliğe kesin ve kalıcı çözüm sunan cerrahî bir işlemdir.

Modern saç ekimi, FUT (Foliküler ünite transplantasyonu) ve FUE (Foliküler ünite ekstraksiyonu) olmak üzere 2 yöntemi kapsamakla birlikte bugün bu 2 yöntemden dünyada ve ülkemizde ağırlıklı olarak uygulananı FUE tekniğidir. FUE tekniğinde FUT tekniğindeki gibi uzun kesi yapılmaz ve saç bandı çıkarılmaz. Bir kulağın hizasından başlayıp başın arka tarafı ve enseyi içine alarak diğer kulağın hizasına kadar uzanan bölgeden alınan saç kökleri saçsız alana nakledilir.

Saç ekimi tamamen dökülmüş ya da seyrelmiş alanlara uygulanabilir. Ekilen saçlar, genetik olarak dökülmemeye kodlanmış bölgeden alındıkları için hayat boyu kalıcıdırlar.

FUE tekniğinde saç köklerinin alınacağı bölgede ameliyattan hemen önce saçların çok kısa kesilmesi gerekmektedir. Bir motora bağlı 0,7 – 0,9 mm çaplı yuvarlak bir bisturi, bir kulağın üzerinden başlayıp ense üzerinden geçen ve diğer kulağın üzerine kadar uzanabilen bölgeden çok sayıda mikrogreft çıkarır. Alınan bu mikrogreftler mikroskop altında tiplerine göre gruplandırılır, ekime hazır hale getirilir. Üzerinde 1, 2 veya 3 saç kökü bulunan bu ”mikrogreft”ler, saçsız alanda yine lokal anestezi altında açılan çok küçük yarıklar içine belli bir metod ile yerleştirilir. Bu metod hem saçların çıkış yönünü ayarlamayı hem de eldeki mevcut saç kökü sayısını en ideal şekilde yerleştirmeyi amaçlar. Bu, saçlar uzadığında oluşacak görüntünün çok doğal ve estetik görünmesi için kaçınılmazdır, çünkü aynı greft sayısıyla metodsuz olarak yapılan bir yerleştirme umulan estetik sonucu vermeyebilir.

Saç ekiminde ilk 2 – 3 saat greftlerin alım sürecidir ve bu süre içinde hasta yüzüstü yatar. Greftlerin alımı tamamlandıktan sonra ekim sürecine geçmeden önce hasta yemek yiyebilir. Ekim süreci ise yine greft miktarına bağlı olmak üzere 2 – 4 saat sürebilir. Bu süre içinde hasta sırt üstü ve başı hafif yüksek durumda yatar. Bu süre içinde televizyon izlemek, müzik dinlemek mümkündür. Ekim süreci bittikten sonra ekim yapılmış alan açık bırakılır, greft verici alan ise ertesi gün açılmak üzere bir pansuman ile kapatılır. Pansuman ile kapatılmış bu alandan ilk gün sızıntılar olabilir, bu normal bir durumdur

Kaynak: http://www.esteyesil.com.com/hizmetle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

saç dökülmesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nunu Lola

Aslında tam kalıcı çözüm sayılmaz. Maalesef kellik sorunu yaşayanlar donör konusundan şanşsız oluyor. Kellik problemi yaşayıp saç ekimi yaptırmak isteyenler ... Devamını Gör