Görüş Bildir
Haberler
S&P Türkiye’nin Kredi Notu Görünümünü ‘Negatif’e Çevirdi

S&P Türkiye’nin Kredi Notu Görünümünü ‘Negatif’e Çevirdi

Onedio Medya
08.02.2014 - 02:03 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 12:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

S&P ‘Görünümü’ Bozdu ‘Sert İniş Olabilir’ Dedi

Türk ekonomisine kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’tan (S&P) kötü haber geldi. S&P, dün akşam piyasaların kapanmasının ardından Türkiye’nin kredi notu görünümünü ‘durağan’dan ‘negatif’e indirdi.

Türkiye’nin ‘BB+’ olan kredi notunda ise bir değişiklik yapılmadı. Negatif görünüm, S&P’nin önümüzdeki 12 ay içinde en az üçte bir olasılıkla Türkiye’nin kredi notunu düşürebileceği anlamına geliyor.

S&P açıklamasında, Türkiye ile ilgili 2 risk görüldüğünü belirtildi. Bunlardan ilki dış koşulların sıkılaşmasıyla Türkiye’nin mali ve para politikalarının ekonomiyi sert bir inişe maruz bırakabilme olasılığı. S&P, ikinci riski ise “kurumsal kontrol ve dengeler ile yönetim standartlarının öngörülmeyen bir erozyona uğraması” olarak gösterdi. S&P şu değerlendirmeleri yaptı:

Politika ortamına vurgu

  • “Türk ekonomisinde sert inişe yol açabilecek riskler artıyor.

  • Net dış finansman ihtiyacını karşılayan rezervlerin azalması kredi zayıflığı yaratıyor.

  • Türkiye’nin politika ortamının daha az tahmin edilebilir hale geldiğine inanıyoruz. Bu durum ekonominin direncini ve uzun dönemli büyüme potansiyelini etkileyebilir.

  • Bu nedenle Türkiye’nin yabancı para cinsi kredi notu görünümünü BB+ durağandan BB+ negatife, TL kredi notu görünümünü ise BBB durağandan BBB negatife revize ediyoruz.

  • Yine de, düşük ve büyük bölümü yerel para birimi olan kamu borcu önemli tamponlar yaratıyor.”

S&P, Türkiye için temel senaryoda 2014 ve 2015 yılları için ortalama büyüme projeksiyonunu yüzde 3.4’ten yüzde 2.2’ye indirdi.

EKONOMİ SERVİSİ | Milliyet

Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/s-p-go...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0