Görüş Bildir
Haberler
TV
'Seks kaseti' İddialarına RTÜK'ten Şaşırtan Karar!

'Seks kaseti' İddialarına RTÜK'ten Şaşırtan Karar!

Rtük Bu Kez Şaşırttı

RTÜK, AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş hakkındaki ''Seks kaseti'' iddialarını haberleştiren Halk TV'ye ceza verilmesine gerek görmedi. Kararda, ''Kamuoyu önünde bulunan siyasetçiler, şiddetli eleştirilere de açık olmalıdır'' denildi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında, Kurtulmuş hakkında Halk TV'de 19 Aralık 2013 günü yayınlanan ''Seks kaseti'' iddialarına ilişkin haber ele alındı.

Ekrana ''Numan Kurtulmuş'un da malum görüntüleri internete düştü, Kabineye girme hayalleri zayıfladı, Üzerlerinden sadece Milli Görüş gömleğini değil, ne var ne yoksa çıkarmışlar' biçiminde bant yazılar getirildiği vurgulandı.RTÜK raporunda ''Konu özel hayatla ilgilidir. Kurtulmuş hakkında bant yazı ile dile getirilen iddia, meslek yaşamına zarar verecek ve itibarını zedeleyecek niteliktedir. Kaldı ki Kurtulmuş, görüntülerin bir porno filmden alınarak montajlandığını belirtmiştir. Dolayısıyla bu durum, onuruna ve temel kişilik haklarına aykırıdır'' denildi. Halk TV'ye ceza verilmesi istendi.

Ancak RTÜK üyeleri oy çokluğu ile, ''Kamuya mal olan siyasetçiler, toplum içinde bulundukları konum sebebiyle, kamuoyunun dikkatini çeken kişilerdir. Bu nedenle daha şiddetli eleştirilere de açık olmaları beklenir'' diyerek cezaya gerek görmedi. Kurtulmuş'un bu iddialar nedeniyle yasal yollara başvurabileceği de hatırlatıldı. Kişilik hakları ihlalinin söz konusu olmadığı, kararına vardı. RTÜK üyeleri Taha Yücel ve Nurullah Öztürk ise bu karara muhalif kaldı ve ceza verilmesini istedi.

GAZETEPORT

Kaynak: http://www.gazeteport.com.tr/haber/16...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0