Görüş Bildir
Haberler
Roland Garros'un 'Kraliçesi' Maria Sharapova

Roland Garros'un 'Kraliçesi' Maria Sharapova

Caner
07.06.2014 - 19:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Roland Garros'ta Şampiyon Maria Sharapova Oldu

Roland Garros tek kadınlar final karşılaşmasında Maria Sharapova ve Simona Halep karşı karşıya geldi.

Adına yakışır bir finalin oynandığı Fransa Açık'ta Maria Sharapova rakibi Simona Halep'i yenerek şampiyon olurken kariyerinin beşinci Grand Slam'ini kazandı.

Karşılaşmanın açılış oyununa Halep servis kırarak başladı. İkinci oyunda da başarılı bir grafik çizen Halep ilk setin ilk iki oyununu kazanmayı başardı. Ardından tersine dönen rüzgar sonucu Sharapova harika bir performans gösterdi. Forehand vuruşları ile Halep'i korttan silen Sharapova üst üste beş oyun kazandı. Tam 57 dakika süren ve birbirinden güzel sayıların alındığı ilk sette Rus raket rakibini 6-4 yenmeyi başardı.

Mükemmel geçen ilk setten sonra seyir zevki daha da artan ikinci sete Maria Sharapova harika bir başlangıç yaptı. İlk iki oyunda rakibinin bir kere servisini kırmayı başaran Sharapova 2-0 öne geçti. Final maçında harika sayıların alındığı oyunlarda Halep başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi. Sharapova'nın üç kere servisini kırmayı başaran Halep sette 6-5 öne geçti. Seti kazanmak için attığı servisler sonucu kötü bir oyun çıkaran Halep, Rus tenisçiye oyunu verdi ve karşılaşma 'Tiebreak'e gitti.

'Tiebreak'lerde heyecanın dozu daha da arttı. Tam 12 oyunun gerçekleştiği 'Tiebreak'te yedi kez servis kırıldı. 5-3 geriye düştükten sonra harika bir geri dönüşe imza atan Simona Halep üst üste dört oyun kazandı ve seti kazandı.

Karşılaşmanın final seti karşılıklı servis kırmalarla başladı. Önce Sharapova'nın ardından Halep'in servis kırmasıyla geçilen oyunlar Rus raket başarılı backhandleri ile oyuna ağırlığını koydu. Halep'in final setinde toplam üç kere servisini kırmayı başaran Sharapova seti 6-4 kazandı. 3 saat süren final karşılaşmanın bitmesiyle kendisini yere bırakan Sharapova kariyerindeki ikinci Roland Garros şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/tenis/fransa-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0