Görüş Bildir
Haberler
Raspberry Pi 2 Tanıtıldı: Aynı Fiyata 6 Kat Daha Hızlı Performans

Raspberry Pi 2 Tanıtıldı: Aynı Fiyata 6 Kat Daha Hızlı Performans

Onedio Medya
02.02.2015 - 12:46 Son Güncelleme: 02.02.2015 - 12:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Raspberry Pi, yeni modeli RaspberryPi 2 ile kendin yap (DIY) mühendisliğinde standartları daha da yukarı çekiyor. The Raspberry Pi Foundation ve element14 tarafından tanıtılan Rasberry Pi 2, bir önceki modelden tam 6 kat daha hızlı. Üstelik artık arkasında Microsoft desteği var ve fiyatı hala 35 dolar.

Raspberry Pi 2 bir bakıma Model B+’ye benzese de Mike Powell (element14) performans artışına dikkat çekiyor ve ‘kuzu postundaki kurt‘ tanımlamasını kullanıyor.

Eski kullanıcıların alışkanlıklarını ve projelerini devam ettirebilmesine olanak tanıyacak şekilde performansı yükseltilen Raspberry Pi ile dokunmatik tabletler yapabilmenin de mümkün olduğunu 2014 sonunda öğrenmiştik.

Microsoft’tan Raspberry 2 atağı

Ocak ayı sonunda Windows 10’un ilgi çekici yeniliklerini gördük ama Microsoft yeni bir atak yaparak Windows 10’un Raspberry Pi 2’yi destekleyeceğini açıkladı. Microsoft, bu yıl içinde geliştirici programına Raspberry Pi 2’yi de dahil edecek ve nesnelerin internetine dönük projelerin geliştirilmesini destekleyecek.

Maker kültürünün bir parçası olan Raspberry Pi, tek kart üzerinde gerçek bir bilgisayar performansı sunmaya giderek yaklaşıyor ve önümüzdeki dönemde Kickstarter’daki Raspberry Pi tabanlı projelerin artması işten bile değil.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/02/02/raspbe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0