Görüş Bildir
Haberler
Quilling Sanatı'nın Türkiye'deki Başarılı Temsilcisi Aysun Karasu'dan Birbirinden Güzel 20 Çalışma

etiket Quilling Sanatı'nın Türkiye'deki Başarılı Temsilcisi Aysun Karasu'dan Birbirinden Güzel 20 Çalışma

Penny
21.07.2017 - 14:28

Quilling'de kağıtlar, ince şeritler halinde kesiliyor, daha sonra bu şekiller kıvrılarak istenen şekilde diziliyor ve ortaya birbirinden güzel görseller çıkıyor. 

Aysun Karasu 1982 İzmir doğumlu .Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu. İlk resim sergisini 1997 yılında açan sanatçının şu ana kadar 12 resim sergisi oldu ve bunlardan bazıları Kanada, Danimarka ve Californiya da yapıldı. Şimdi ise Türkiye'de oldukça az kişi tarafından yapılan quilling sanatının en güzel örneklerini ortaya koyuyor.

Kaynak: https://www.instagram.com/kagitsanat/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Bu sanatı ilk icra edenler, şeritleri kıvırmak için kuş tüyünden yararlandıklarından "quil" ismini aldığı söyleniyor.

2. Diğer bir ismi ise "Filigree"

3. Bu sanat önceleri ince gümüş ve altın tellerin bükülerek birbirlerine tutturulmasıyla hazırlanan takı ve süs eşyalarının yapımında kullanılmış. Yani Filigree, Anadolu'da özellikle Midyat'ta yapılan "Telkari"yi anımsatıyor.

4. Ancak gümüş ve altın gibi madenler pahalı olduğu için kağıdın bulunması, gelişmesi ve dünyaya yayılmasıyla pahalı madenler yerine kağıt kullanılmaya başlanmış.

5. Tam olarak, bu sanatta kağıdın kullanılmaya başlanılmasının 15'inci yüzyıl olduğu düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Bu tarihlerde Fransız ve İtalyan rahibeler ve rahipler kitap kapaklarından elde ettikleri ince kağıt şeritlerini dolayarak dini motifli panolar hazırlayarak sanatın ilk örneklerini vermişler.

7. Sanat Avrupa ve İngiltere'den Amerika'ya ulaşmış ve oldukça popüler hale gelmiştir.

8. 1800'lü yıllarda soylu ailelerin genç kızları tarafından kullanılmış hatta okullarda el sanatı derslerinde öğretilmeye başlamış.

9. Çok sabır isteyen bir sanat olması nedeniyle olsa gerek 19'uncu yüzyılda kullanımı azalmış, neredeyse unutulacak hale gelmiş.

10. 20'inci yüzyılın ortalarına gelindiğinde kağıtların çeşitlenmesi, kolay bulunur olması ve ucuzluğu nedeniyle yeniden canlanmaya başlamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Sanatçı quilling sanatıyla 7 yıl önce tesadüfen karşılaşmış ve o günden itibaren de çalışmalara başlamış.

12. Türkiye'e pek bilinen bir sanat olmadığın bir araştırma, deneme, yanılma süreci sonunda sanatı öğrenmiş.

13. Sanat eğitimi almış olması işini oldukça kolaylaştırmış tabii.

14. Şimdi sizi, bu pek az bilinen sanatla baş başa bırakalım :)

15.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16.

17.

18.

19.

20.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
130
16
13
12
11
7
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Seferihisar Türkiyenin en güzel kasabalarından birisi zamanın yavaş aktığı eski güzel türkiyenin hala fazlasıyla hissedildiği güzide biryer.Böyle güzel sanat... Devamını Gör

Leyli

Instagramda turquilling bana ait quilling ürünlerinin yayınlandığı sayfadır. Takip eder ve yorum yaparsanız çok mutlu olurum :)

She_Ra

harika